Профілактичні рейди

Дата: 21.07.2022 15:53
Кількість переглядів: 1169

На жаль, не кожній дитині у нашій громаді пощастило народитися, проживати у сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного розвитку та виховання, тому  спеціалісти служби у справах дітей Хорошівської селищної ради спільно із суб’єктами соціальної роботи проводять активну роботу щодо соціально-правового захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Так, 15.07.2022 року служба у справах дітей спільно з відділом ювенальної превенції ГУНП в Житомирській області, дільничними офіцерами Хорошівського відділення поліції провели рейди на території смт. Хорошів, Рижанського, Зубринського, Грушківського, Дворищенського старостинських округів.

В ході проведення рейдів:

  •  здійснено обстеження умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, їх батьків та законних представників;
  • вибірково перевірено торгівельні точки відповідних сіл, щодо продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • проведено індивідуальні бесіди з підлітками щодо правил безпечної поведінки влітку, вчинення ними правопорушень, відповідальності за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях .

З метою запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах 19.07.2022 спеціалісти служби у справах дітей та фахівці із соціальної роботи управління соціального захисту населення провели профілактичний рейд серед кризових сімей з дітьми.

         Всі відвідані сім’ї отримали рекомендації про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Крім того, надавалися консультації щодо основ раціонального використання сімейного бюджету та розподілу обов’язків між членами сім’ї, неухильного дотримання комендантської години, особливо дітьми.

Спеціалісти закликали усіх громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, подбати про організацію та контроль їх літнього дозвілля.

За результатами рейдів на окремих горе-батьків складено адміністративні протоколи за статтями КУпАП за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей або ухиляння від їх виконання.

 У подальшому відповідна робота продовжуватиметься.

 

Начальник

служби у справах дітей

Хорошівської селищної ради

Олена СЕМЕНІЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь