Робоча зустріч голів депутатських груп та представниць місцевої влади Житомирщини з депутаткою органу місцевого самоврядування міста Люблін (Польща) Майєю Заборовською

Дата: 09.07.2022 09:10
Кількість переглядів: 1155

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Депутатки Хорошівської селищної ради, а саме голова Депутатської групи Рівні можливості Галина Мінялук та секретар ради, учасниця ДГГП Лариса Головач 5 липня взяли активну участь у робочій зустрічі голів депутатських груп та представниць місцевої влади Житомирщини з депутаткою органу місцевого самоврядування міста Люблін (Польща) Майєю Заборовською. Житомирщину представляли, окрім депутаток Хорошівської ТГ, Людмила Янушевич - голови ДГГП Житомирської міської ради, Людмила Кицак - голови ДГГП Житомирської обласної ради, Галина Оверкович - співголова Житомирської районної ради, Наталія Ковальова- голова Житомирської районної ради. 
Основною темою під час обговорення було питання організації діяльності місцевих рад під час військовоі агресіі росії на території України та організація роботи під час масової міграціі українців. 
Під час зустрічі пані Заборовська розповіла про координацію міграційних процесів, порядок ухвалення рішень місцевою радою, особисту роль депутаток в організації роботи. Депутатка поділилася інформацією про програму місцевоі влади, спрямовану на інтеграцію наших співвітчизників і співвітчизниць у місті Люблін, кроки з працевлаштування переселенців; про роботу закладів освіти, які організували навчання наших дітей і працевлаштування українських педагогинь. Учасниці зустрічі обмінялись досвідом реалізаціі депутатських повноважень, досвідом із напрацювання механізмів допомоги з поселення біженців та здійсненням моніторингу і контролю процесів, що відбуваються у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії в Україну. 
Депутатки місцевих рад Житомирщини висловлювали щиру вдячність колежанкам із Республіки Польща і зокрема міста Люблін за суттєву і дуже необхідну підтримку громадян України, наших земляків і землячок, які покинули свої місця проживання у зв’язку з війною і, перебуваючи в Польщі, потребують допомоги. Зокрема, станом на початок липня у Любліні перебувають близько 50 тисяч біженців з України. Польська сторона докладає максимум зусиль щодо надання місць для тимчасового проживання переселенцям, забезпечення їх медичним обслуговуванням, створенням можливостей працевлаштування, для навчання учнів і студентів, наданням юридичної та психологічної допомоги тощо.
Під час зустрічі жінки узгодили плани подальшої взаємодії. Пані Заборовська відзначила: «Відстоювання прав жінок - це завжди актуальне питання». Захід відбувся за підтримки БФ "Український Жіночий Фонд", Національного Демократичного Інституту (NDI) та посольства Канади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь