Патронат над дитиною

Дата: 17.02.2022 08:31
Кількість переглядів: 396

 

          16.02.2022 року спеціалісти служби у справах дітей Хорошівської селищної ради спільно з  спеціалістами Хорошівської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості провели з безробітними громадянами інформаційну годину щодо  створення патронатних родин на професійній основі. Довели до відома присутніх, що патронат над дитиною –це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.  

Дали чіткі роз’яснення:

-  хто може бути патронатним вихователем?

 - які основні завдання патронатних вихователів ?

- який термін перебування дитини в патронаті?

- яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі?

Спеціалісти служби  поділилися досвідом створення та функціонування патронатних сімей у нашій громаді. Наразі функціонує у смт Хорошів 2 патронатні родини куди влаштовуються діти, які опинились у складних життєвих обставинах. Так як явище соціального сирітства, дитячої бездоглядності прогресує у  суспільстві, тому всім суб’єктам соціальної роботи необхідно активізувати роботу в створенні патронатних сімей у громаді. Патронатна родина забезпечить дитині безпеку, догляд, виховання та реабілітацію в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними.

      Одним із важливих аспектів патронату є грошове забезпечення:

     патронатні вихователі отримують заробітню плату 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць за надання послуг та 2,5 прожиткових мінімумів на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості.

     Спеціалісти акцентували  присутнім  на тому, що патронат – це офіційне працевлаштування на своїй житловій площі та шанс знайти своє покликання у захисті прав та інтересів дітей.

     Дізнатися більше про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна у службі у справах дітей Хорошівської селищної ради за адресою:

 смт Хорошів, вул. Героїв України,6

  e-mail: horoshiv-dity@ukr.net

 

Спеціаліст І категорії ССД

 Оксана ГАСІЦА

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь