Пошук

Шановні мешканці!

Дата: 08.11.2021 13:27
Кількість переглядів: 322

 

 

Звертаємось до Вас з приводу стрімкого зростання кількості пожеж та їх трагічних наслідків. Через грубе порушення правил пожежної безпеки на території Житомирського району (колишнього Хорошівського) протягом жовтня місяця  рятувальниками ліквідовано 10  пожеж, у вогні загинуло                    2 осіб. Так 11 жовтня 2021 року в смт Нова Борова сталася пожежа в квартирі на четвертому поверсі багатоквартирного чотирьох поверхового житлового будинку. Внаслідок пожежі загинув власник квартири 1975 р.н.    26  жовтня 2021 року в смт Нова Борова сталася пожежа в  житловому будинку, на чотири господаря.  Внаслідок пожежі загинув власник однієї з квартир будинку 1954 р.н.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, вкотре застерігаю громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

Житомирське районне управління

Головного управління ДСНС України

у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь