Центр надання адміністративних послуг інформує

Дата: 09.09.2021 16:41
Кількість переглядів: 365

   Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі - Закон) визначено, що юридичні особи, повинні подати державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ) у визначеному законодавством обсязі, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правового акту, яким буде затверджено форма та зміст структури власності.

   8 червня 2021 року Міністерством юстиції України зареєстровано наказ Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», який набрав чинності 11 липня 2021 року.

     Структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення КБВ юридичної особи має в обов’язковому порядку надаватись суб’єкту державної реєстрації, яка готується в довільній формі та є схематичним зображенням.

   Звертаємо вашу увагу, що інформацію про КБВ, а в подальшому щорічне підтвердження, повинні подати як ті юридичні особи, у яких є КБВ так і ті, що їх не мають.

     Перелік видів юридичних осіб, щодо яких не передбачено наявності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) відомостей про їх КБВ, визначено пунктом 9 частини другої статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та інформації КБВ.

        Це політичні партії, структурні утворення політичних партій, професійних спілок, їх об’єднань, організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об’єднань, творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок, організації роботодавців, їх об’єднань, адвокатські об’єднання, торгово-промислові палати, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, релігійні організації, державні органи, органи місцевого самоврядування, їх асоціації, державні та комунальні підприємства, установи, організації. Вказані юридичні особи не мають подавати для оновлення інформацію про КБВ.

        Тож всі інші юридичні особи (у тому числі громадські організації)  мають подати зазначені відомості у період з 11 липня по 10 жовтня 2021 року.

        Оновлення в ЄДР відомостей про КБВ можливо, як під час проведення окремої реєстраційної дії відповідно до частини четвертої статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», так і при вчиненні інших реєстраційних дій.

        Адміністративний збір не буде стягуватися у разі подання суб’єкту державної реєстрації інформації про КБВ в обсязі, визначеному Законом, протягом трьох місяців.

        Однак, у разі одночасного внесення інших змін до відомостей про юридичну особу чи після 11 жовтня 2021 року адміністративний збір буде стягуватися у розмірі, встановленому статтею 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

        Для оновлення ЄДР відомостей про КБВ державному реєстратору необхідно подати:

         - заяву встановленої форми;

         - структуру власності за формою та змістом відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності»;

         - витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі коли засновником юридичної особи є юридична-нерезидент;

         - нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, - для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного реєстру, - для фізичної особи – резидента.

        Враховуючи зазначене, для внесення та оновлення змін щодо кінцевого бенефіціарного власника, просимо звертатись до Центру надання адміністративних послуг Хорошівської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь