РЯТУВАЛЬНИКИ РАЙОНУ ЗАСТЕРІГАЮТЬ: ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ У СВОЇХ СИЛАХ – НЕ КУПАЙТЕСЯ!

Дата: 18.06.2021 08:40
Кількість переглядів: 470

З настанням справжнього літа люди намагаються провести дозвілля на природі, поближче до водойм.  

В основному нещасні випадки трапляються саме у місцях стихійного відпочинку населення – ставках, водоймах та річках, кар’єрах які не передбачені для купання і відповідним чином не облаштовані. Найчастіше в таких місцях немає пологого дна, не обстежена якість води та дно водної акваторії на предмет небезпек для пірнання чи плавання. А тут можуть на вас очікувати різні неприємні «сюрпризи», наприклад – розбите скло, глибока яма, підводна течія, скелі.

Серед небезпек відпочинку на стихійних пляжах, кар’єрах, ставках – це і купання у нетверезому стані та пірнання зі скель, з берега, урвищ, дерева чи якоїсь споруди.

З метою попередження трагедій, районний сектор Управління ДСНС України у Житомирській області просить дотримуватись правил поведінки на воді. У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду, не слід забувати приділяти увагу розвагам дітей, які залишаючись поза увагою дорослих можуть вигадати небезпечні ігри біля води, пірнати з виступів, гірок, дерев, самостійно запливати на великі відстані від берега. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм, заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів, а також урвищ. Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад.

Тому цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями.

Зокрема, не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, уникайте воду з швидкою течією.

Найсприятливішою для купання є сонячна і безвітряна погода, коли температура сягає 22 градусів тепла, а води – 18. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Тож, звертаємося до усіх мешканців та гостей району з турботою і проханням: відпочиваючи, дотримуватися заходів безпеки.

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

 

                                              Головний інспектор Житомирського

                   районного Управління

                                                     ГУ ДСНС України у Житомирській області

                 Олександр ПОДОБНЮК

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь