УВАГА!!! Бережіть ліс від пожеж

Дата: 18.06.2021 08:39
Кількість переглядів: 377

У літній період, особливо коли пригріває сонце, всі мріють відпочити в лісі, розпалити вогнище… На жаль, на відпочинку люди забувають про правила поведінки у лісі, спричиняючи пожежі.

З підвищенням температури повітря значно зростає загроза виникнення пожеж не лише у лісових масивах, але й на торфовищах, сільгоспугіддях та сміттєзвалищах, що може викликати суспільний резонанс серед населення.

Основними причинами лісових пожеж залишаються порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування у лісах та несанкціоноване випалювання залишків рослинності приватними господарями та працівниками агрогосподарств під час проведення сільськогосподарських робіт.

Шановні громадяни, закликаємо вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо у лісових зонах. Пам’ятайте: джерелом пожежі у лісі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища подалі від дерев та кущів, обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без нагляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі!

Також, небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. А залишена на сонячній галявині порожня скляна пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів. Зупинити розповсюдження вогню значно легше, ніж загасити велику пожежу і треба пам’ятати, що від вогню гинуть десятки, а то й сотні  гектарів зелених насаджень, страждають звірі. А, відтак  - людина завдає  непоправної  шкоди природі і самій собі як частині природи.

 Як кажуть в народі, ліс – наше багатство, його народногосподарське та екологічне значення важко переоцінити. Тому берегти мусимо якнайпильніше, особливо від пожеж. Нехай ні ми, ні наші дії не стануть причиною страшного лиха.

                                              Головний інспектор Житомирського

                   районного Управління

                                                     ГУ ДСНС України у Житомирській області

                 Олександр ПОДОБНЮК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь