Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 04.12.2020 08:19
Кількість переглядів: 863

           Найвищою цінністю будь – якої держави - є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека.

          Саме тому Хорошівська громада долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», головним завданням якої стало привернення уваги мешканців громади  до актуальних  проблем подолання насильства в сім’ї, учнівських та дитячих  колективах, протидії торгівлі людьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

        Дати початку та завершення акції, 25 листопада – 10 грудня,  вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок від 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, до 10 грудня – Міжнародний день прав людини, поєднуючи заходи проти насильства, захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

       Акція стартувала зі спільної наради у відділенні поліції, яку проводив О.Кальватинський та успішно продовжується серед різних категорій населення, установах та організаціях. В бібліотеках функціонують інформаційні локації «Ні!-Насильству», в закладах освіти проходять години спілкування, флешмоби, конкурси. 03 грудня у відділі сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради відбулося засідання  круглого столу щодо активізації діяльності соціальних партнерів задля об’єднання зусиль у захисті прав людей за участю працівників  ювенальної превенції місцевого відділення поліції,  центру пробації, бюро правової допомоги, УПСЗН РДА, служби у справах дітей Хорошівської селищної ради, громадської організації районна жіноча рада. Після узгодженого плану дій всі присутні стали учасниками вуличної акції «Світ без насильства», під час якої спілкувалися з людьми, роздавали соціальну рекламу, спрямовану на попередження насильства та провели бліц - опитування «Як себе захистити».

              В ці дні акцентується увага на важливості подолання будь-яких форм насильства, недопущення жорстокого поводження з дітьми, упередження торгівлі людьми, а головне – пропаганда сімейних цінностей, толерантного уважного ставлення до оточуючих.

             Однак, важливо, щоб кожен пам’ятав – Людиною потрібно бути не лише 16 днів на рік. Людина з’являється на світ, щоб любити і крила для польоту з’являються лише від любові.

Ольга КУЧЕР, заступник начальника

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь