Заходи, спрямовані на захист прав громадян похилого віку, осіб з інвалідністю

Дата: 20.07.2020 09:06
Кількість переглядів: 872

   Відділ сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради  проводить заходи, спрямовані на захист прав громадян похилого віку, осіб з інвалідністю.

   Наразі, проведено семінар для соціальних робітників відділу за участю головного спеціаліста відділення по призначенню всіх видів соціальних допомог.

   Обговорено ряд важливих питань:

виявлення та обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких громадян, які потребують соціального обслуговування;

контроль за здійсненням медичних оглядів підопічних сімейними лікарями;

контроль за своєчасним призначення житлової комунальної субсидії підопічним;

організація по забезпеченню твердим паливом та дровами підопічних на осінньо-зимовий період;

запобігання та протидію домашньому насильству;

проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю щодо дотримання ними пожежної безпеки, попередження нещасних випадків, розповсюдження реклами.

   Підведені підсумки роботи відділення соціального обслуговування вдома.

За I півріччя 2020 року у відділення звернулися 231 громадянин ОТГ. З них 151 чол. отримали 12200 соціальних послуг з догляду вдома. Проведено перевірку роботи соціальних робітників ( відвідано 45 підопічних відділення, з них участь у анкетуванні взяли 18 громадян, зараховано на соціальне обслуговування 13 громадян похилого віку, осіб з інвалідністю).

   Проведений моніторинг діяльності з питань надання соціальних послуг (поточне оцінювання результатів, складання звітів, перегляд індивідуальних планів).

   Проведено супервізію соціальних робітників, підготовку та перепідготовку соціальних робітників, які надають соціальні послуги з догляду вдома, з врученням посвідчень про слухання семінарських занять.

   На постійному контролі знаходиться розгляд звернень громадян, кількість яких сягає 49, забезпечено невідкладне реагування на пропозиції, заяви, скарги, вживаються заходи щодо інформування населення про право на звернення та отримання соціальної допомоги, безпеки проживання.

   Інформацію яка озвучується на семінарах, соціальні робітники доводять до відома підопічних, здобуті знання застосовуються у професійній діяльності, саме тому одинокі громадяни похилого віку, особи з інвалідністю отримують якісні та своєчасні соціальні послуги.

      

Якубенко Н., соціальний працівник

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь