Мрії збуваються!

Дата: 30.04.2020 07:32
Кількість переглядів: 1129

      Фото без опису

       Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які вступають в доросле життя.

         Як відомо, в Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

     Так, за результатами спільної роботи Хорошівської селищної ради та служби у справах дітей питання забезпечення житлом, постановки на квартирний/ соціальний облік  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа поступово вирішується. І вже третій  рік поспіль  селищна рада  наповнює житловий фонд соціального призначення шляхом придбання  житлових об’єктів за рахунок коштів місцевого бюджету, на умовах співфінансування обласного бюджету з місцевим, коштів субвенції загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам  та  з інших джерел не заборонених законодавством.

        Наразі Хорошівська громада має дві соціальні квартири для вище вказаної категорії дітей, осіб.  Відповідно отриманої грошової компенсації  за рахунок Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам одна особа із числа дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування придбала житло у власність. Таким чином черга рухається і діти,  які  мають  нагальну потребу в придбанні житла, реалізовують свої мрії.   

         Нещодавно щасливим господарем соціальної квартири став гр. Я, який   не мав власного, закріпленого житла, не мав можливості орендувати житлове приміщення,  на період карантину жив у чужих людей серця яких наповнені любов’ю до обездоленої дитини. Юнак щиро вдячний органам місцевого самоврядування за підтримку, допомогу на шляху до мети. Омріяне житло  - це реальність!

         Наша  громада турбується про  своїх  осиротілих мешканців.

 

 Начальник

 служби у справах дітей 

  Олена СЕМЕНІЙ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь