Хорошівська ОТГ дбає про забезпечення прав дітей в умовах карантину

Дата: 16.04.2020 14:57
Кількість переглядів: 2083

      На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 26.03.2020 №4245/0/2-20/37 «Про забезпечення прав дітей в умовах карантинних  заходів» служба у справах дітей Хорошівської селищної ради  спільно із відділом сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення  забезпечує безперебійну, оперативну роботу:  

     З метою упередження бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх, вчинення ними правопорушень, виникнення безпосередньої загрози їх життю та здоров’ю, спеціалісти соціальних служб щотижня здійснюють обстеження/відвідування сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах,  сімей опікунів піклувальників, прийомних, патронатних сімей, ДБСТ та інших соціально вразливих родин. Так, з 13 по 16 квітня  здійснено обстеження сімей у Дворищенському, Сколобівському, Грушківському, Давидівському, Березівському старостинських округах;  проведено  інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню коронавірусною інфекцією COVID-19, неухильного дотримання протиепідемічного режиму, чсленам родин надавалися рекомендації про необхідність здійснення щоденних дезінфікуючих заходів в житловому приміщенні та заходів, які упереджують захворюваність на коронавірус (часте миття рук, перебування вдома і т.д.). 

      Дистанційно проведено моніторинг забезпечення прав дітей, які,  повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання, з’ясовано спроможність батьків забезпечувати першочергові потреби дітей.  

     Неодноразово спеціалісти служби проводили із працівниками Хорошівського ВП  рейди-перевірки  на предмет недопущення під час карантину перебування груп дітей на вулиці, на дитячих та спортивних майданчиках, в інших громадських місцях, а також залишення дітей без нагляду дорослих.  

       У телефонному режимі з в.о.старост  Хорошівської ОТГ обговорено алгоритм реагування на випадки: виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування; вчинення насильства над дітьми, чи реальної загрози його вчинення; процедури відібрання у батьків  дітей та подальше  влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування та ін. Наголошено на негайному повідомленні про такі випадки службу у справах дітей.  

     З метою оперативного вирішення питань, пов’язаних із захистом прав дітей, під час карантину, пов’язаного із запобіганням поширення на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19 у Хорошівській ОТГ

створена та функціонує «Гаряча лінія», куди можна звертатися за телефоном:  +38 096 5686050 та на е-mail:  horoshiv-dity@ukr.net

      За сприяння селищного голови Володимира Столярчука, служби у справах дітей, відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення  старостати  отримали засоби індивідуального захисту для уразливих верств  населення. Заплановано придбання диз. засобів, антисептиків для сімей з дітьми цільових категорій. 

Спільно відвідано:

  •  33 сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та в яких існує ризик СЖО, в них виховується 91 дитина,
  • 11 опікунських, прийомних сімей,  ДБСТ-  в яких 26 дітей.

 

Начальник служби  Олена СЕМЕНІЙ

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь