Звіт відділу сім`ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради про виконання Програми соціального захисту населення на 2018-2021 роки

Дата: 15.01.2020 14:25
Кількість переглядів: 1279

           Відділ сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради створений у 2017 році відповідно рішення четвертої сесії восьмого скликання від 17.01.17 № 33 «Про утворення відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради та затвердження Положення про відділ» та забезпечує організацію та проведення у громаді Хорошівської селищної ради соціальної роботи із незахищеними категоріями сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, одиноких непрацездатних громадян, розвитку фізичної культури та спорту.

          Роботу відділення забезпечувало 25 штатних працівників.

            У відділі є відділення соціальної роботи – 2 спеціалісти, Служба з перевезення- соціальний працівник та водій, відділення молодіжної політики та спортивно – масової роботи-1 фахівець та відділення соціального обслуговування вдома- 1 соцробітник та  17 соціальних робітників, які обслуговують одиноких непрацездатних громадян.

            З метою підвищення свого професійного рівня та вдосконалення роботи всі спеціалісти відділу беруть участь у навчально-практичних семінарах-тренінгах різних рівнів. Соціальні робітники навчаються під час  проведення щомісячних семінарів за участю наших соціальних партнерів. 

Основними принципами діяльності відділу є законність, дотримання і захист прав людини, системність, доступність, конфіденційність, відповідальність за дотримання етичних та правових норм під час надання допомоги.

            Протягом звітного 2019 року відділ охопив соціальними  послугами  більше 3800 осіб Хорошівської громади, які проживають в 38 населених пунктах (учасники АТО та члени їх сімей, внутрішньо переміщені громадяни,  ліквідатори аварії на ЧАЕС, воїни – афганці, багатодітні, малозабезпечені, молоді сім’ї з дітьми, сім’ї у складних життєвих обставинах, діти та особи з інвалідністю, діти – сироти та діти позбавлені батьківського піклування,  особи з їх числа, спортсмени, вихованці ДЮСШ).

             Робота відділу багатогранна, цілеспрямована та ефективна.

               У відділі створена та працює Служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату та які внаслідок захворювання не можуть самостійно пересуватися            (підписано 60 меморандумів з особами які мають порушення опорно-рухового апарату). Послуга з перевезення надавалася з вересня 2019 року (надано 64 послуги для 30 чоловік). Найбільшим попитом користується медична послуга (це відвідування лікарів,  підтвердження групи інвалідності, лікувальні процедури, стоматологічні послуги), також підвіз здійснюється хворих пацієнтів з лікарні до місця проживання, в інтернатні стаціонарні заклади, до аптеки та установ. Для зручності замовників відділ запровадив мобільний зв'язок за яким можна замовляти послугу з перевезення, візитівки з номером телефону розповсюджуються серед населення.

          Автомобіль (у вільний від перевезення час, людей з інвалідністю) використовується для відвідування сімей, осіб з інвалідністю, роботи Мобільної бригади соціально – психологічної допомоги особам (в т.ч. дітям), які постраждали від домашнього насильства (здійснено 31 виїзд (з них 16 кризових та екстрених втручань, де існувала загроза здоров’ю дітей, охоплено 109 сімей).

              Одним із пріоритетних напрямків діяльності соціальної служби є соціальна робота з сім’ями, які потребують сторонньої допомоги у мотивації до ведення здорового способу життя, вирішенні власних проблем – агресії у спілкуванні, налагодження взаємовідносин в родині, правильного догляду за дітьми, покращання матеріальних та санітарно – гігієнічних умов проживання.  Протягом звітного періоду на обліку сімей у складних життєвих обставинах у відділі перебувало 37 сімей, в яких виховується 93 дитини.

          Спеціалісти відділу здійснювали соціально - профілактичну роботу щодо упередження правопорушень,  негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, серед сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З метою раннього виявлення неблагополуччя, визначення проблем сімей з дітьми, організації вчасного їх вирішення, проведення індивідуальної роботи з батьками та дітьми, щомісячно, згідно наказу відділу, проводилась акція «Світ сім’ї» в смт. Хорошів та старостинських округах громади. Працівники відділу спільно із соціальними партнерами  (служба у справах дітей, в.о.старости, медичні працівники ЦПМСД, ЦРЛ, вчителі, працівники управління праці, поліції, ДСНС)  відвідували  родини різних категорій (складено 333 акти обстежень матеріально – побутових умов), і в тому числі,  шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей здійснено 24 перевірки цільового використання допомоги при народженні дитини. В результаті такої спільної роботи окремі сім'ї попереджені про можливість припинення соціальних виплат, однак, за нашої ініціативи одній сім’ї призупинені соціальні виплати до вирішення певних негараздів, члени інших сімей направлені на обстеження або лікування, діти – на оздоровлення,  врегульовано конфліктні міжособистісні стосунки проведено роботу щодо упередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми та інше.

           До відділу надійшло 5 повідомлень щодо насильства в сім’ї, з них 1 не підтвердилося. Члени сімей, в яких були проблеми фізичного та психологічного насильства отримали психологічну, інформаційну та консультативну допомогу, постійно перебувають в полі зору соціальної служби, робота з ними продовжується.

           Стан виконання батьківських обов’язків, функціонування родин,  доцільність позбавлення батьківських прав  одного з батьків відносно  малолітніх дітей розглядалися на засіданні виконавчого комітету Хорошівської селищної ради, Комісії з питань захисту прав дитини, де відділ готував матеріали спільно із ССД (прийнято 26 рішень).

             Щоб надати своєчасну допомогу родинам ромської національності, запобігти виникненню непорозумінь та конфліктів між членами сімей,  захистити права та інтереси дітей в Давидівському старостинському окрузі проводилися збори сімей за участю працівників поліції, в.о. старости, ССД Хорошівської селищної ради, вчителів, ГО «Місія в Україну».

           Особлива увага приділяється підліткам, які перебувають на обліку в ювенальній превенції, відділу пробації. З ними та їх батьками проводиться індивідуальна робота, як на базі відділу, так і за місцем проживання, головним завданням якої є мотивація до відповідальної поведінки. З питань  запобігання дитячій злочинності, вивчення причин та умов, проводилася  відкрита нарада що сприяли вчиненню неповнолітніми кримінальних правопорушень на території ОТГ  за участю служби у справах дітей, керівництва селищної ради, відділу освіти, медичних працівників ЦРЛ та ЦПМСД.

            В канікулярний період  проводилася інформаційно - просвітницька акція «Безпечні канікули», з метою упередження нещасних випадків та травматизму серед дітей, формування безпечної поведінки.  Так, надіслані листи  в.о.старост щодо упередження  трагічних випадків  дітей, батькам, які опинились у складних життєвих обставинах про відповідальність за життя та здоров’я власних дітей, контролю за їх поведінкою, належного догляду за ними, організацію ними безпечного та корисного відпочинку для дітей. Серед населення розповсюджувалась соціальна реклама,  спрямована на безпеку поведінки, пропаганду здорового способу життя.  На дитячих майданчиках в смт. Хорошів спеціалісти  розмістили листівки щодо упередження нещасних випадків, травматизму та залучення батьків до ремонту майданчиків.

Систематично проводяться  профілактичні рейди  місць відпочинку молоді з метою попередження негативних явищ, дитячої безпритульності та бездоглядності, перевірки дотримання законодавства щодо торгівлі тютюновими та алкогольними виробами. Під час рейдів розповсюджується соціальна реклама з питань відповідального батьківства, безпеки життєдіяльності, правової тематики, попередження насильства та торгівлі людьми,  ведення здорового способу життя.

        Спеціалісти відділу проводили роботу щодо організації заходів соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. В 2019 році 1 особа з числа дітей позбавлених батьківського піклування отримала субвенцію на придбання житла.

        З метою  з’ясування умов проживання дітей, їх матеріального забезпечення, дотриманням законних прав та інтересів  підопічних, протягом року відвідувалися сім’ї опікунів/піклувальників, ПС, ДБСТ.  Для підвищення компетенції прийомних батьків у вихованні дітей, вирішення конфліктних ситуацій, обміну інформацією та відвертого спілкування на базі відділу проводились батьківські збори прийомних батьків. Родини, в яких виховуються діти даної категорії систематично залучалися до масштабних заходів у громаді, таких як: День Матері, свято сім’ї, День усиновлення, Різдвяні  та Великодні свята, проведення екскурсій та походів в місцеві музеї, діти брали активну участь у обласних, районних заходах. Діти даної категорії на новорічні та Різдвяні свята отримали солодкі подарунки від селищної ради, ССД, брали участь у новорічних концертних програмах на базі будинку культури.

          Наразі функціонують 6 прийомних сімей та 1 ДБСТ, дві патронатні сім’ї. З грудня 2019 року у відділі працює фахівець із соціальної роботи, який після проходження навчання в обласному центрі соціальних служб буде здійснювати супровід та супроводження вищевказаних сімей.

В родинах Хорошівської громади виховується 98 дітей з інвалідністю. Спеціалісти відділу залучають дітей та членів  родин до активного життя та  масштабних заходів. Щороку в смт. Іршанськ проходить обласний фестиваль «Райдуга» для дітей та осіб з інвалідністю,  який дає можливість дітям демонструвати свої  вміння, таланти, сприяє реабілітації та соціалізації  дітей засобами культури та мистецтва. З метою захисту прав дітей-інвалідів До Міжнародного дня інвалідів для дітей з інвалідністю був організований «Цікавий день»(майстер клас, екскурсія).

   З метою соціальної підтримки осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи працівниками відділу відвідувалися особи даної категорії. Учасники ліквідації аварії запрошувалися на урочистості та масові заходи, що проводилися в селищі. З нагоди відзначення дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, дня Чорнобильської трагедії 5 ліквідаторів Хорошівської ОТГ відзначені подяками та подарунками селищної ради, 14 осіб отримали матеріальну допомогу у розмірі 500 грн., відповідно поданих заяв.

              Одним із напрямків роботи відділу є надання соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, а саме:

учасники АТО, діти та члени родин залучалися до проведення  масштабних заходів громади (День захисника України, спортивні змагання «Козацькі забави», День Молоді (проведення спортивних змагань на честь  захисників України), День вшанування загиблих учасників АТО, День матері, День сім’ї (за участю матерів загиблих воїнів), Міжнародний день захисту дітей, День Незалежності, різдвяні та Новорічні свята,  поїздки на ялинку за участю дітей учасників АТО). Пам’ятники та Меморіальні дошки встановлені всім загиблим учасникам АТО та Герою Небесної Сотні;

в Хорошівській ЦРЛ функціонує кабінет ЛФК, де надаються послуги учасникам бойових дій під час стаціонарного лікування;

      учасники АТО забезпечуються засобами реабілітації відповідно до рішення  МСЕК;

         через управління праці та соціального захисту населення,  в. о. старост поширюється інформація  про діяльність фізкультурно-спортивних закладів, можливість отримання путівок на лікування, оздоровлення та зубопротезування, надання матеріальної допомоги учасникам АТО (за 2019р. допомогу з місцевого бюджету Хорошівської селищної ради отримали 84 особи на суму 42000грн..);

       діти учасників АТО оздоровлюються безкоштовно в денних таборах відпочинку та оздоровчих таборах в межах України.

            Одному з учасників бойових дій АТО (інваліду ІІ групи) через УПСЗН РДА надано грошову компенсацію за неотримане житло.

                 З учасниками АТО та членами їх сімей, за потребою, проводиться індивідуальна робота за місцем проживання  та безпосередньо у відділі, надання гуманітарної допомоги, сприяння в оформленні матеріальної та інших видів допомог, скеровування та супровід до організацій та установ району, що сприяють соціальному захисту кожного громадянина.

              При  відділі сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради створено Координаційну раду з питань національно – патріотичного виховання дітей та молоді, що впроваджується на всіх рівнях – насамперед, сімейні традиції та свята, заходи в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, в закладах культури та туризму.

        Протягом звітного періоду проведено:

-спільно з відділами культури та освіти Хорошівської селищної ради, райвійськкоматом, ГО ТСОУ проводилися військово - польові збори та військово – патріотична гра «Джура»;

- день призовника за участю старшокласників;

 -спортивні змагання «Козацькі забави» за участю учасників АТО,  оздоровчий забіг для людей з інвалідністю на інвалідних візках;

  - виховні заходи для дітей та молоді за участю родичів загиблих Героїв;                       -екскурсії до музею історії району;

  -до Дня Незалежності проходив парад вишиванок,  виставка – продаж кулінарних виробів «Українська гостинність», шоколадна майстерня за сприяння ГО «Щасливі діти древлян» та конкурс дитячих візочків прикрашених в національному стилі.

           В День відзначення пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проходив конкурс патріотичної пісні та строю за участю школярів навчальних закладів, велопробіг по місцях бойової Слави, виступ дитячої  театральної студії «Феєрія».

         Щорічно проходить польський фестиваль для дітей «Бо світ, то ми» за участю поляків з різних куточків України, неодноразово  Польщу відвідували діти, які є учасниками дитячого зразкового вокального ансамблю «Кольорові пташки» та діти, які вивчають польську мову.

                         Проведено Тиждень правових знань в навчальних закладах громади. Водночас, інформаційно – роз’яснювальну роботу, спрямовану на безпечну поведінку, захист прав дітей, здоровий спосіб життя, пропаганду сімейних цінностей, запобігання дискримінації та насильству проводила в сім’ях Хорошева та старостинських округів, а також під час вуличних акцій згуртована бригада відділу, служби у справах дітей, ювенальної превенції, в.о.старост.

       Наразі створена молодіжна рада при селищній раді і окремі її учасники долучилися до розпису стін будівель та автобусних зупинок. Учасники молодіжного простору Молодь -Х, що вперше створений при будинку культури, проводять дозвілля на тематичних дискотеках, переглядають кінофільми просто неба, спортивних локаціях.

До Дня спільних дій в інтересах дітей у навчальних закладах Хорошева пройшла акція «Ми хочемо вас почути», під час якої листівки зі своїми мріями, побажаннями до керівництва селищної ради, вчителів та особистими баченнями майбутнього селища учні залишили у скриньках. За результатами акції відбулася зустріч «Крок назад до школи» з учнями 10 – 11 класів Хорошівського ліцею №1 із заступником селищного голови, головою молодіжної ради, начальником служби у справах дітей Хорошівської селищної ради та начальником відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення з метою почути дітей та дати їм зрозуміти, що для їх всебічного забезпечення, вони мають та можуть бути причетними до пропозицій та прийняття владних рішень.

                   Саме такими цікавими, водночас, корисними заходами ми намагаємося            

         розвивати у дітей почуття причетності до розв’язання важливих соціальних 

         завдань ОТГ.

          Соціальна служба згуртовано з соціальними партнерами провела більше 20 заходів для дітей та молоді різних категорій з питань правової культури, популяризації сімейних форм виховання, пропаганди здорового способу життя, попередження шкідливих звичок серед підлітків, профілактики злочинності, насильства, торгівлі людьми, безробіття, алкоголізму, наркоманії, хвороб, що передаються статевим шляхом.

          Саме такі заходи – це ефективний механізм системної взаємодії селищної ради, організацій, в.т.ч. громадських та установ, релігійних громад щодо розвитку кожного мешканця громади, як високоморальної особистості, яка сповідує європейські цінності, готова до захисту Батьківщини, плекає ціннісні орієнтири, побудовані на позитивних прикладах та героїчних вчинках мешканців громади, їх традиціях та звичаях.

             До проведення заходів залучаються діти, молодь різних цільових категорій, в тому числі діти учасників АТО, внутрішньо переміщених громадян, багатодітних та малозабезпечених родин. Долучаються до  проведення заходів з даною категорією громадські організації (до Дня Незалежності - ГО «Щасливі діти древлян», для проведення профілактичної роботи - заняття для старшокласників та їх батьків з протидії булінгу, тренінгів для жіночої молоді долучалася -ГО «Нитка Аріадни»).  За підтримки Прокопчука В., пастора церкви ЄХБ, небайдужих людей громади більше 200 сімей отримали гуманітарну допомогу, засоби реабілітації. Церква християн баптистів організовувала для дітей та батьків тематичні  Різдвяні свята, відвідували родини вдома та вручали діткам, членам родин нашої громади продуктові набори, солодкі подарунки. За сприяння екс народного депутата України П.Дзюблика 52 сім’ї у складних життєвих обставинах,  малозабезпечених родин отримали продуктові набори.

Індивідуальна робота за місцем проживання  та безпосередньо у відділі, групові заходи, надання гуманітарної допомоги, сприяння в оформленні матеріальної та інших видів допомог, скеровування та супровід до організацій та установ району, що сприяють соціальному захисту кожного громадянина – це та ефективна копітка діяльність, що дає змогу  та можливості у вирішенні складних життєвих обставин громадян в межах компетенції відділу, враховуючи при цьому власний потенціал тих, хто потребує допомоги.

Щоразу, при спілкуванні з дорослими та маленькими мешканцями громади, спеціалісти відділу забезпечують їх інформаційно – довідковими листівками, буклетами, спрямованими на поглиблення знань відповідальності, профілактики негативних явищ, пропаганди сімейних цінностей, а головне – відомостями, де і в кого можна отримати ті чи інші соціальні послуги.

В рамках реалізації проекту від Міжнародної Благодійної Організації «Партнерство «Кожній дитині», відділ виграв грант на реалізацію проекту «Довіра» спрямованого на підтримку соціально - незахищених жінок.

З метою соціалізації жінок, які перебувають в складних життєвих обставинах, сприяння розвитку їх позитивного потенціалу, мотивування до змін в особистій поведінці, у ставленні до дітей та оточуючих, відділ сім'ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення проводив з травня по серпень 2019 року навчання для 15 жінок ОТГ . Саме завдяки участі у такому проекті матері набули нових навичок та вмінь, навчилися поліпшувати стосунки,  підвищили впевненість у собі.

Соціальні партнери допомагали відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту Хорошівської селищної ради реалізовувати завдання проекту «Довіра». Відвідано 40 сімей, з жінками проведено 6 занять, три екскурсії.

В звітному 2019 році відділ отримав технічну підтримку                                   (6 комп’ютерів) в рамках реалізації проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку у 2018 -2019 роках, щодо організації фронт офісів для надання адміністративних послуг соціального характеру їх мешканцям  та забезпечення  виконання  інших повноважень у сфері соціального захисту населення і захисту прав дітей.

          Одним із важливих завдань відділу сім'ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради є вжиття конкретних заходів, спрямованих на підвищення рівня соціальної захищеності самотніх людей похилого віку та осіб з особливими потребами.

Соціальним обслуговуванням вдома одиноких непрацездатних громадян охоплена вся територія Хорошівської селищної ради - 17 соціальних робітників працювали у 28 населених пунктах. Згідно Державного стандарту догляду вдома соціальні послуги  надавалися безоплатно, відповідно затверджених графіків роботи та індивідуальних планів надання соціальної послуги з догляду вдома:

             Одне з основних завдань відділення соціального обслуговування вдома – підвищення якості та доступності послуг. За звітний період 2019 року 156 громадян отримали 29887 соціальних послуг, що на 4687 більше минулого року. Ведеться контроль по забезпеченню якісного та своєчасного обслуговування  громадян, що знаходяться на обліку у відділенні соціального обслуговування вдома, проведено перевірку роботи соц. робітників (відвідано 70 підопічних, з них участь у анкетуванні взяли  51чол.).

             Натуральну допомогу до Дня Перемоги, Дня Незалежності України,  Міжнародного дня громадян похилого віку,  Міжнародного дня осіб з інвалідністю, вітання з 90-річним ювілеєм отримали підопічні відділення соціального обслуговування вдома ( від Народного Депутата П. Дзюблика, депутата обласної ради В. Ковальчука, Хорошівської селищної ради – селищний голова В. Столярчук,  БО «Малинська районна благодійна організація» «Захист дітей Чорнобиля» (продуктові набори з Франції), пастора церкви ЄХБ В. Прокопчука, приватних підприємців територіальної громади). Грошову допомогу  6 ветеранам війни та праці, особам з інвалідністю надали: народний Депутат України П. Дзюблик, депутат обласної ради – А. Подік,   Хорошівська селищна рада – селищний голова В. Столярчук. Наші підопічні запрошувалися та були учасниками свята відкриття новорічної ялинки в селищі. Мали змогу переглянути концертну програму, пригощалися юшкою, кашою, чаєм та солодощами.

         Всього протягом року було залучено 10387 грн. спонсорської допомоги на задоволення потреб підопічних, що на 3587 грн. більше минулого року.

              Засоби реабілітації ( інв.візки, ходуни, палиці) отримали 8 громадян похилого віку, осіб з інвалідністю  від церкви ЄХБ (В. Прокопчук ). Крім цього, наші підопічні користуються послугами Служби з перевезення осіб з інвалідністю, що створена при відділі. 

              Проведена інформаційна кампанія та розміщені в людних місцях, установах рекламні оголошення ( привітання та запрошення до участі в урочистостях        1 жовтня – Міжнародного дня громадян похилого віку, Дня ветерана).

             1 жовтня в будинку культури проведено святковий захід за участю Хорошівської селищної ради, представників релігійних громад, за сприяння депутата обласної ради А. Подіка з врученням людям похилого віку, ветеранам привітань, квітів. Всіх запрошених пригощали чаєм та солодощами. Присутні ознайомилися з виставкою робіт ( картин, вишивок, виробів з овочів) представлених людьми похилого віку в т.ч. підопічних відділу) та відвідали святковий концерт, підготовлений працівниками будинку культури;

             працівниками відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради спільно з в.о. старост, медпрацівниками проводилося обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці,  3 одиноких непрацездатних громадян влаштовано  до інтернатної установи);

             в навчальних закладах старостинських округів Хорошівської селищної ради проводились диспути, благодійні акції – учні відвідували та вітали громадян похилого віку на дому з врученням їм святкових листівок та надання соціальної  допомоги ( в домашньому господарстві, упорядкування присадибних ділянок, дворів, тощо);

            за сприяння приватних підприємців, церкви ЄХБ (Прокопчук В.А.), громадянам похилого віку, ветеранам, які обслуговуються соціальною службою вдома вручені продуктові набори, солодощі.

           Постійно проводиться моніторинг діяльності з питань надання соціальних послуг (поточне оцінювання результатів, складання звітів, перегляд індивідуальних планів). З метою професійної допомоги, спрямованої на аналіз і подолання професійних труднощів, удосконалення організації роботи проведена супервізія працівників двічі протягом року. Сформовано справи підопічних, що містять індивідуальні плани надання соціальної послуги вдома, що відповідає визначеним індивідуальним потребам отримувачів соціальної послуги, паперова та електронна база даних щодо соціального обслуговування.

          Згідно телефонного опитування підопічні задоволені отриманими послугами, що відображається покращенням їх емоційного, психологічного, фізичного стану.

         Співпраця відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення з соціальними партнерами – запорука успіху в проведенні соціальної роботи. Щомісячно відділ проводить семінари – навчання для соціальних робітників з метою підвищення кваліфікації, використання отриманої інформації в роботі, загального розвитку із залученням:  Хорошівської селищної ради, УПСЗН,  Хорошівської центральної бібліотеки, Хорошівським відділенням поліції. В ході практичних занять розглядаються та аналізуються типові ситуації, що можуть виникнути в процесі надання послуг, обговорюються шляхи вирішення наявних проблем, проходить обмін досвідом роботи соціальних робітників.

         На постійному контролі знаходиться розгляд звернень громадян та забезпечено невідкладне реагування на пропозиції, заяви, скарги, вживаються заходи щодо інформування населення громади про право на звернення та отримання соціальної допомоги, безпеки проживання.

         Матеріально – технічне забезпечення відділення соціального обслуговування вдома задовільне. Послугами Служби з перевезення  користувалися особи з порушенням опорно-рухового апарату та підопічні відділення. Соціальні робітники забезпечені велосипедами, спецодягом та взуттям, господарськими сумками.

        Надалі  будемо продовжувати  обстеження  матеріально-побутових умов проживання громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, для надання їм всебічної допомоги ( оформлення житлово-комунальної субсидії, контроль за здійсненням профілактичних оглядів і обстежень  сімейними лікарями, проведення інструктажу по безпечній експлуатації пічного опалення, забезпечення дровами, тощо), намагатимемося робити все, щоб громадяни відчували повагу і турботу і не втрачали суспільної активності.

 

         З метою проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи наразі реалізується відділом Програма «Розвитку фізичної культури і спорту, будівництва, реконструкції та ремонту спортивних споруд на період до 2020 року», що визначає необхідні заходи до зміцнення здоров’я населення територіальної громади, залучення до активного здорового способу життя, сприяння у розвитку спортивних досягнень дітей та молоді.

              Звісно, вся спортивно – масова робота проводиться за фінансування селищної ради, цьогоріч на спорт виділено 3,1 млн. грн.( в т.ч. утримання ДЮСШ), плідної співпраці із старостинськими округами, ДЮСШ, відділом освіти Хорошівської селищної ради.     Крім цього, протягом 2019  року Хорошівською селищною радою проводилося фінансування громадських організацій ФСК «Спартак» на суму 5 тис. грн. та ФК «Хорошів» на суму 100 тис. грн. . ФСК «Спартак» проводилися спортивно-масові заходи серед жителів громади з  різних видів спорту: шахів, шашок, настільного тенісу, зимової  риболовлі.  ФК «Хорошів» в 2019 році приймав участь у Чемпіонаті Житомирської області з футболу по першій лізі, де посіли 7 місце.

         Команди   Хорошівської ОТГ приймали участь в  обласних змаганнях згідно положень: Колосіада  кращих сільських спортсменів Житомирщини, де посіли – 1 місце з перетягування канату, 1 місце з шашок, 8 місце з футболу, 5 місце з легкоатлетичної естафети, 3 місце з гирьового спорту, 4 місце з армрестлінгу, 5 місце з настільного тенісу, 6 місце з шахів.  В  змаганнях  серед команд ОТГ команда Хорошівської ОТГ посіла 4 загальнокомандне місце.

       Серед команд ветеранів з міні-футболу наші спортсмени посіли третє місце, а юні футболісти - на «Приз клубу Шкіряний м‘яч» - четверте.

       На території Хорошівської ОТГ проходили змагання із зимової та літньої спортивної риболовлі, турнір з шашок, відкритий турнір з шахів «Сколобівська Весна», змагання з гирьового спорту, турнір з настільного тенісу, до Дня захисника України були проведені змагання   «Козацькі забави» з міні-футболу, шашок, гирьового спорту та перетягування канату , де участь приймали команди старостинських округів. До Дня Конституції України проводився турнір з міні футболу, до Дня фізичної культури і спорту спільно з ДЮСШ проходили змагання серед школярів та вихованців ДЮСШ з настільного тенісу, волейболу, баскетболу, футболу. В квітні була проведена спартакіада серед допризовної молоді  Хорошівської ОТГ. В територіальній громаді пройшов Олімпійський тиждень за участю ветеранів спорту. Новинкою у спортивно – масових заходах, що проходили під час урочистого свята до Дня фізкультури і спорту були змагання «Твій перший старт» та спортивні естафети за активної участі дітей та підлітків.

      В змаганнях серед сільських голів та старост області команда нашої громади посіла четверте загальнокомандне місце. В особистому заліку - 2 місце гирьовий спорт, 3 - місце шашки, 4 - місце настільний теніс, 4 місце - дартс.

             Наразі, серед навчальних закладів проходять спортивні змагання Обласної Гімназіади. Уже проведені змагання з шахів, баскетболу та волейболу. В змаганнях з шахів перше місце посіла команда Рижанського ліцею, друге місце команда Хорошівського ліцею №2, третіми були учні Хорошівського ліцею №1. Серед шкіл І-ІІ ст. перше місце - Давидівська ЗОШ, друге – Сколобівська ЗОШ, третє – Давидівська ЗОШ.

       В змаганнях з баскетболу (дівчата) перше місце у команди Хорошівського ліцею №1, друге місце – Краївщинського НВК, третє місце – Зубринської ЗОШ.

       22 листопада в смт. Хорошів відбулися обласні зональні змагання з баскетболу серед дівчат. Серед чотирьох команд, перемігши однолітків з м.Малина, Соколівської ОТГ та Курненської ОТГ команда Хорошівського ліцею №1 вийшла та буде приймати участь у фінальних змаганнях обласної Гімназіади школярів в м.Житомирі.

                 29 листопада в спортивному залі Хорошівського ліцею №1 пройшли змагання з волейболу серед юнаків. Перше місце посіла команда  Хорошівського ліцею №1, друге місце – Зубринська ЗОШ, третє місце – Хорошівський ліцей №2. Гімназіада продовжується і спортивний азарт та жага перемоги, як ми пересвідчилися, однаково важливий для всіх навчальних закладів громади.

        

                  Звісно, у такій багатогранній діяльності є й недоліки. Проте, за підтримки селищної ради, тісної взаємовигідної співпраці з в.о.старост, медпрацівниками ЦПМСД та лікарями ЦРЛ, працівниками поліції, ДСНС, відділів культури та освіти селищної ради, ДЮСШ, бюро правової допомоги, громадськими організаціями та релігійними громадами ми впораємося з будь – якими завданнями, головне – щоб на користь родині, дітям, громаді.

 

Начальник відділу    Н.Осадчук

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь