Пошук

Робота оціальної служби

Дата: 13.12.2019 14:07
Кількість переглядів: 1101

    Мобільна бригада з надання соціально - психологічної допомоги постраждалим особам, членам сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах до складу якої входять працівники відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення, служби у справах дітей Хорошівської селищної ради, ювенальної превенції, в.о.старост функціонує, надаючи  соціальні послуги з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом до місця проживання, у приміщенні відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення.

       Протягом тижня згуртована команда фахівців проводила інформаційно – роз’яснювальну роботу, спрямовану на упередження та подолання складних життєвих обставин серед 23 родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, багатодітних та малозабезпечених, прийомних, патронатних  та дитячого будинку сімейного типу. Всі разом працювали над упередженням ризикованої поведінки дітей, обов’язків батьків за виховання дітей, попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми у Дашинському, Дворищенському, Рижанському, Зубринському  старостинських округах (всього 15 населених пунктів) та в смт Хорошів.

        Під час виїздів мобільна бригада побувала  в різних ситуаціях: довелося бути в ролі захисника старенької бабусі, яка потерпала від агресії  дочки. В іншій сім’ї члени мобільної бригади проводили профілактичну роботу з багатодітною матір’ю малолітніх дітей щодо ведення здорового способу життя, відповідального батьківства, ще в одній - вчили батьків та дітей, як без суперечок вирішувати власні проблеми та не вчиняти  насильницькі дії.

       Але завдяки постійній системній згуртованій праці спеціалістів відділу та соціальних партнерів є й хороші новини. Приємно вражені були члени мобільної групи у родині з Рижанського старостинського округу, де налагодились сімейні стосунки, батьки з відповідальністю взялись  за виховання та всебічне забезпечення дітей, навели порядок в оселі. Члени сім’ї Зубринського  старостинського округу подякували за вчасне втручання  служб , що стало початком благополуччя в родині. Деякі сім’ї в смт Хорошів, які перебували в складних життєвих обставинах, стали дивитися на світ тверезими очима, діти в родині стали життєрадісними, веселими.

      Звичайно, це маленька часточка з тих родин, які змінюються на краще, але вони є. І ми радіємо разом з ними, хвалимо їх за старанність і маємо надію, що й надалі згуртована праця всіх служб приноситиме результативні позитивні зміни в родини нашої громади.

                 Заступник начальника Кучер О.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь