ХОРОШІВ СПОРТИВНИЙ

Дата: 29.10.2019 08:49
Кількість переглядів: 904

     Хорошівська селищна рада приймала участь у обласному щорічному конкурсі «Краща спортивна громада». Надзвичайно приємно, що маємо успіхи в цій галузі, і як було зазначено  на  засіданні обласної комісії з проведення цього конкурсу, що відбулося обласній раді 23 жовтня, керівництво Хорошівської селищної ради відповідально відноситься до розвитку спорту в громаді, відчувається система в проведенні заходів та фінансуванні цього напрямку діяльності.

       Головна мета у спорті нашої громади  - залучити якомога більше дітей та молоді до здорового способу життя, до занять фізичною культурою та спортом, пропагувати активне довголіття, а тому на спорт цьогоріч виділено 3,1 млн. грн.. Поряд із фінансуванням спортивних заходів відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення (75 тис.грн.), утримання ДЮСШ (1,5 млн.грн.), наразі фінансуються ФК «ХОРОШІВ» (100тис.грн.), ФСК «СПАРТАК» (10тис.грн.).  Здано в експлуатацію черговий спортивний майданчик зі штучним покриттям, на цей раз в  с.Рижани, будуються два спортивні майданчики з тренажерним обладнанням в с. Зубринка та с.Краївщина.

     Мотивуючи населення, а особливо дітей та молодь, до занять спортом, ми постійно висвітлюємо спортивно – масову роботу в ЗМІ. Так, протягом 2019 року в р.г.Прапор було 16 публікацій про здобутки спортсменів, ще 17 – на сайті Хорошівської селищної ради. Тому і маємо досягнення – дедалі більше охочих стати спортсменом, адже тепер – це модно і захопливо.

      Футбол, міні – футбол – найбільш масовий вид спорту у громаді, як, власне, і по всій Україні. Саме тому як серед дітей, так і серед ветеранів змагання проводяться на Кубок Хорошівської громади, Кубок Міністра Оборони, змагання пам’яті Якова Батюка, і як підсумок – Кубок мера. І варто зазначити, що наші ветерани відомі в області - бронзові призери, та й, як відомо, чемпіоном України в минулому році стала дитяча футбольна команда.

   В тренді сьогодні і інтелектуальний спорт. Ми продовжуємо підтримувати проведення шахового турніру «Сколобівська весна», що, наразі, об’єднує шахистів з інших громад області. Вперше започатковані змагання з шашок на честь захисників України, що проводиться до Дня Конституції. Спортсмени шахово – шашкових змагань,  а це діти, так і дорослі, виборюють призові місця в обласних змаганнях. Ми маємо велику честь до цих змагань долучати сивочолих ветеранів, які залюбки зустрічаються у двобоях, організованих ФСК «Спартак».

      Спортивні кадри готує ДЮСШ. Щороку лише на проведення заходів школі  виділяється близько 150 тис. грн.  Ось і маємо результати – є свої чемпіони зі спортивної аеробіки, фрі-файту, баскетболу.

    Щоб ще більше залучити різновікові категорії мешканців ОТГ до спорту ми проводимо змагання із зимової та літньої риболовлі – це один з тих видів спорту, що пропагує та заохочує до активного життя. А ще щорічні змагання «Козацькі забави», що організовуються до Дня захисника України, об’єднують спортсменів любителів з усіх старостатів. Цьогоріч до участі у змаганнях долучилися учасники скандинавської ходи, люди з інвалідністю, сім’ї з дітьми. «Козацькі забави» - вирішують, яка ж громада сама спортивна.

      Свідченням того, що наші громадяни люблять спорт – є перемоги у щорічних змаганнях Колосіади – це різні види спорту, різні вікові категорії, лише одне спільне бажання – перемоги.

      Взагалі протягом цього року у різних видах змагань обласного та всеукраїнського рівнів ми здобули

4 перших місця

7 – других

16 – третіх

    Проте головна перемога – це масовість серед населення, це бажання займатися спортом, вести здоровий спосіб життя, бо здорові люди, то й успішна громада.

 

Начальник відділу Н.Осадчук

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь