Пошук

Працює міждисциплінарна команда

Дата: 26.06.2019 13:41
Кількість переглядів: 1475

  19 – 20 червня 2019 року у Хорошівській ОТГ на базі будинку культури  пройшов тренінг  для членів міждисциплінарної команди із запровадження та надання послуги патронату,  організований Житомирським обласним центром  соціальних служб для сім’ї, дітейтамолоді.

Участь у заході взяли:

  • представники структурних підрозділів Хорошівської селищної ради - секретар виконкому, начальник служби у справах дітей, методист відділу освіти, заступник начальника відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення, сімейний лікар кандидата у патронатні вихователі, кандидат у патронатні вихователі та  його добровільний помічник; 
  • представники районних структурних підрозділів - інспектор ювенальної превенціїХорошівського ВП,начальник служби у справах дітей Хорошівської РДА, начальник відділу управління праці та соціального захисту населення Хорошівської РДА. 

    Під час тренінгу ознайомилися з основними завданнями міждисциплінарної команди,  функціями суб’єктів соціальної роботи, дотичних до вирішення питань сімей, дітей та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах, опрацювали алгоритм ведення випадку; проводили практичні вправи з питань надання комплексної реабілітації; проаналізували законодавчі та нормативно-правові документищодо здійснення патронату над дитиною; розбирали  умови підписання трьох стороннього договору між кандидатом у патронатні вихователі, Хорошівською ОТГ, Хорошівською РДА; вивчали форми документів, які заповнюються в процесі надання послуги з патронату над дитиною.

      Для членів міждисциплінарної команди  було презентовано  інформаційний блок:

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Натомістьпатронатнийвиховательотримуєсоціальнудопомогу та грошовезабезпечення. Розмірсоціальноїдопомоги на дитину становить два прожитковихмінімуми для дітейвідповідноговіку на місяць. Розмір грошового забезпечення патронатного вихователя становить п’ятьпрожитковихмінімумів для працездатнихосіб на місяць. У разі, коли в сім’ї патронатного вихователяперебуваєдитинавіком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітняабонеповнолітнявагітна, ВІЛ-інфікованадитина та одночаснодвоє і більшедітей, розмір грошового забезпеченнязбільшується на 10 відсотків за кожнудитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків…

     Таке змістовне навчання допоможе працювати злагодженою  командою  з розвитку патронату у громаді.

    Для отримання більш детальної інформації із запровадження  послуги з патронату над дитиною звертайтесь до служби у справах дітей Хорошівської селищної ради.

Начальник служби у справах дітей Хорошівської селищної ради Семеній О.І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь