Звіт Хорошівського селищного голови В.В.Столярчука про соціально-економічний та культурний розвиток громади за 2018 рік

Дата: 26.03.2019 11:33
Кількість переглядів: 887

       Фото без опису        

   Шановні жителі Хорошева! Шановні депутати!

      Вітаю усіх присутніх в цій залі на щорічних загальних зборах громадян. Сьогодні  я ознайомлю Вас із роботою  Хорошівської селищної ради  за  2018 рік.

      Основні завдання звіту – не лише донести інформацію про проведену роботу, а й почути конструктивні пропозиції від жителів громади, визначити шляхи розвитку на майбутнє.

    Перш за все хочу сказати, що всім здобуткам минулого року ми маємо завдячувати праці та наполегливості депутатського корпусу всіх рівнів, працівників виконавчого комітету селищної ради, колективам підпорядкованих установ, платникам податку до селищного бюджету, сільгоспвиробникам, підприємцям та активним громадянам, яким  не  байдужа  доля  нашої  об'єднаної  громади.

   Діяльність селищної ради, її виконавчого комітету спрямована на забезпечення виконання повноважень, направлених на розв’язання проблемних питань розвитку території, задоволення соціально-економічних потреб населення, здійснення від імені територіальної громади та в її інтересах функцій і повноважень місцевого самоврядування, визначених діючим законодавством.

      Всю свою роботу селищна рада і її виконавчий комітет виконують відповідно до нашого основного Закону  «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції  України  та  інших  нормативно – правових  актів.       Інтереси громади в селищній раді представляють 26 депутатів. З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень ради, здійснення  контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету, утворено 5 постійно-діючих комісій. Першочерговими питаннями на розгляді сесій, засіданнях виконкомів постійних та громадських комісій, загальних зборах громадян  є питання соціально-економічного розвитку територіальної громади. Вагоме значення мають питання фінансової діяльності, поповнення бюджету, контролю за його виконанням.Уцентрі  уваги  знаходяться  питання  поліпшення  фінансового  стану,  економічної  та  соціальної  політики  в територіальній громаді.

       Декілька слів про організаційно-масову роботу ради та виконавчого комітету. Так у 2018 році було проведено  12  засідань  виконавчого комітету,  прийнято  202 рішення та  відбулося  6 пленарних засідань  Хорошівської селищної ради, прийняті  191 рішення ,  заслуховувались депутатські запити , повідомлення, різного роду інформації та інше.

       Спеціалісти селищної ради працюють за розробленими та   затвердженими на  сесії  програмами.

Бюджет

     За 2018 рік бюджет громади по дохідній частині загального фонду виконано на 97%, при уточненому плані в 107 млн.грн. фактично надійшло 104 млн. грн.

     Дохідна частина селищного бюджету складається із власних надходжень,  надходжень державного та обласного бюджетів. Власних надходжень надійшло в  сумі 34,5 млн.грн. Трансфертів 69.8 млн.грн.

   Основним джерелом наповнення селищного бюджету, як і в попередні роки залишаються податок на доходи фізичних осіб, його надійшло 19.6 млн.грн. та земельний податок сума надходжень становить 7,6 млн.грн.

   На території громади у минулому році функціонувало 66 бюджетних установ, що фінансуються з селищного бюджету. Більша частина бюджету використано на виплату заробітної плати та сплати податків. Із загальної  суми видатків 107,2 млн.грн. на заробітну плату використано 67,7 млн.грн. це 70%.

 Розвиток інфраструктури

   Одним із основних чинників фінансової допомоги об’єднаним територіальним громадам з боку держави є виділення коштів інфраструктурної субвенції для розвитку ОТГ. Загальна сума субвенції з державного  бюджету  на 2018 рік становить  5млн.086,7 тис гривень.

   У 2018 році Хорошівською селищною радою за рахунок відповідної субвенції розпочато реконструкцію та утеплення Хорошівського навчально-виховного комплексу ( шкільне  та дошкільне відділення).  Розвиток шкільної освіти, підвищення її якості, виховання здорового майбутнього покоління є важливими пріоритетами  для Хорошівської територіальної громади. Першочергове завдання полягає у тому, щоб створити для наших дітей належні умови навчання  відповідно до Концепції нової української школи.

  Для вирішення даної проблеми .було виготовлено проектно-кошторисну документацію «Реконструкція - термомодернізація Хорошівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів» №1 (шкільне та дошкільне відділення)». Проект передбачає проведення комплексу робіт  з утеплення фасаду, цоколя   із заміною конструктивних елементів покрівлі будинків з урахуванням сучасних вимог енергозбереження.

     У 2019 році буде завершення робіт  по  об’єкту .

   Одержано субвенцію з державного бюджету  на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих  територій  профінансовано придбання дитячого ігрового майданчика з подальшим  встановленням  по вул. Героїв України, 55   -    50,0 тис. грн.

     За  рахунок  субвенції з обласного бюджету  були  проведені   наступні заходи :

  • придбання матеріалів, ліхтарів, ламп для відновлення вуличного світла в смт.Хорошів  (вул.Паркова) с.Поромівка, с.Сколобів, с.Дворище               - 222, 9 тис. грн.;
  • придбання матеріалів для встановлення відео спостереження в смт.Хорошів – 50,0 тис грн.;

Благоустрій громади

     За 2018 рік проведено поточний ремонт доріг, очистку, профілювання та підсипання доріг, придбання матеріалів зокрема природного щебеню для ремонту  доріг  на його транспортування  та інші послуги,  загальна вартість витрат становить  555,8 тис.грн. Роботи виконувались  філією «Володарськ-Волинським райавтодором», ПРАТ «Хорошівський райагрохім» та  Хорошівським  житлово-комунальним  підприємством.

      Хорошівському житлово-комунальному підприємству на протязі 2018 року селищна  рада  надавала  фінансову  допомогу  в сумі  523, 0 тис.грн.   

     Виконані роботи  по благоустрою  території  смт. Хорошів та населених пунктів   громади ,  та виконані слідуючі роботи :

  • прибирання сміття, прибирання центральних доріг, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та інше – 204,6 тис.грн.;
  • ремонт водомережі по вул.Древлянській – 2,6 тис. грн.;
  • завершення робіт по капітальному ремонту  зовнішних мереж водогону по вул. Житомирській -  30,9 тис.грн.
  • встановлено дві громадські вбиральні по вул. Древлянській на суму  –  18, 3 тис.грн., одна з яких з опаленням, підключена до центрального водопроводу та каналізаційної мережі ;
  • зрізано  та  вивезено  дерева та гілля  на  суму – 36,8 тис.грн.;
  • проведено  благоустрій  площадки  на  березі  р.Ірша  - 213,7 тис. грн.;
  • проведено демонтаж, виготовлено та встановлено   два  в’їздні знаки в смт. Хорошів  – 145,0 тис.грн.;
  • придбано відеорегістратори, системи відеоспостереження – 135,8 тис.грн.;
  • виконано проектні роботи по капітальному ремонту вуличного  освітлення     на   10,5 тис.грн.;
  • видатки  на  вуличне  освітлення   –  120,0 тис. грн.;
  • витрати   на  громадські   роботи    склали   75,8 тис.грн.

  Проведено заміну старої дерев’яної огорожі на залізобетонну на кладовищах   в   смт.Хорошів.

   З обласного бюджету  на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих  територій  профінансовано проведено поточний ремонт каналізаційної мережі житлових будинків по вул. Самоцвітній   в   смт.Хорошів – 30,0 тис. грн.

      Планується у 2019 році проводити:

-  поточний ремонт доріг в округах громади та смт.Хорошеві та поямковий ремонт поверхневого покриття за сфальтованих   доріг  в  смт. Хорошеві ; 

 -   реконструкція та будівництво автобусних зупинок в старостинських округах та  смт.Хорошеві :

 -   відновлення   свердловини за межами с.Ставки;

 -  відновлення  освітлення вулиць  в   смт. Хорошеві  та проведення освітлення в населених  пунктах  Хорошівської  селищної  ради;

 -    будівництво артсвердловини  для водопостачання Рижанської гімназії;

 - облаштування громадських колодязів в селах Грушки, Зубринка, Сколобів, Краївщина, Суховоля, с.Рудня Шляхова;

 - ремонт огорожі біля культурно-освітніх, медичних закладах, адмінприміщень, кладовищ  в  старостинських  округах

 -   обстеження  скважини  на дебет  води  біля  с. Дворище;

-  будівництво електричних мереж з влаштуванням трансформаторних підстанцій житлового кварталу садибної забудови, що обмежений вулицями Незалежності, Набережною та прибережно-захисною смугою існуючого озера в смт. Хорошів;

 - реконструкція каналізаційного колектора по провулку Гагаріна, вул.Ринковій;

 -  реконструкція біологічних очисних споруд , каналізації смт.Хорошів

Земельні питання 

      Станом на  01.01.2019 року територія (загальна площа) Хорошівської селищної ради становить  47215,7   га, із них 31205  га сільськогосподарських  угідь.

    На підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області  від  22.12.2018 року № 6-5028/14-18-сг, «Про передачу  земельних   ділянок  державної  власності  у  комунальну власність»  у  власність    громади   передано   ділянок   загальною   площею  6112,19 га.             

    В основному це перелоги, пасовища, сіножаті, господарчі двори.          Зараз триває процес перереєстрації земельних ділянок з державної у комунальну власність.

    За  2018  рік до відділу земельних ресурсів Хорошівської селищної ради надійшли 320 заяви  пов’язані з питаннями регулювання земельних відносин на підставі яких були підготовлені відповідні проекти рішень та подані на розгляд  пленарних  засідань,  а  саме :

  • 78 заяв для надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою ;
  • 43 заяви  на  затвердження  технічної  документації  із  землеустрою;
  • 109  заяв  для надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок ;
  • 90 заяв на затвердження. 

     Укладено  474  договорів   оренди    землі  сільськогосподарського призначення  на   площу  1202   га  та  0,93  га  на  інше  призначення.       

  Виготовлено технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок під очисними спорудами, під ДЮСШ, Хорошівською гімназією   та  зареєстровано   право   комунальної   власності

     На  території   нашої  селищної  ради   працюють   17  агроформувань.

Всі вони постійно  надають   допомогу  селищній  раді  у  вирішенні  питань, пов’язаних  із  життєдіяльністю  громади.

    Освіта

    На  тариторії  Хорошівської селищної  ради  функціонує 9 закладів загальної середньої  освіти (80% закладів освіти громади  розташовані  у  сільській  місцевості)  в  т.ч.  2  опорних   заклади,  які  у  своєму   складі   мають 3 філії (Хорошівська гімназія - Суховільська та Дашинська філія; Хорошівський НВК - Поромівська філія);  9  закладів  дошкільної  освіти       (в т.ч. Центр розвитку дитини «Веселка»).    

     У  закладах    загальної     середньої    освіти    навчається    1801    учень.

     У закладах дошкільної освіти  - 565 дошкільнят. У центрі дитячої та юнацької  творчості  займається  291 дитина.

    Закладами освіти громади забезпечується інклюзивне навчання для            9 учнів, а саме : в  Хорошівській  гімназії – 7 учнів;  в  Рижанській гімназії -   1  учень  та  один  в  Зубринській   ЗОШ   І-ІІІ ст.

     Із урахуванням індивідуальних здібностей  та стану здоров’я  організовано  навчання  за  індивідуальною  формою  для  29 дітей.

     У дошкільній освіті працює 73 педагоги. Освітній процес у закладах загальної середньої освіти забезпечують 280 педагогічних працівників. Усього  в   освіті   працює   608   чоловік.

     На  базі 9 навчальних закладів відпочинком у пришкільних таборах у 2018  році  було  охоплено 750 учнів. Для цього заходу  було  виділено  кошти з   селищного   бюджету   для   харчування   дітей   в  сумі               220,5  тис. грн.

     У 2018 році обсяг освітньої субвенції для Хорошівської ОТГ складав        32 млн. 282,7 тис. грн. Не зважаючи на це, ми мали недостатність освітньої субвенції, що спричинило затримки по виплаті заробітної плати, невиплату щорічної грошової винагороди педагогам, оплату за престижність педагогічним працівникам - 10%. Дякуючи фінансовій підтримці обласного бюджету нам вдалося погасити заборгованість по заробітній платі педагогічним  працівникам   громади.

     Крім того з місцевого бюджету  на потреби галузі освіти було виділено       23 млн .383,9 тис.грн..

      За  звітний  період:

      - одержано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку  в сумі 326,4 тис.грн. для  оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів громади  це  мультимедійне  обладнання, комп’ютерна техніка, спортивне обладнання.

    За  рахунок   іншої  субвенції з обласного бюджету (загальний,  спеціальний фонд)  були  профінансовані   наступні заходи :

  • оновлено матеріально-технічну базу (придбання шкільного інвентаря, світильників, іграшок, музичної апаратури, побутової техніки) с.Рижани, с.Зубринка, с.Дворище  – 135, 4 тис. грн.;
  • заміна вікон  на металопластикові  в Зубринській ЗОШ – 100,0 тис.грн.;
  •  поточний ремонт шкільних автобусів  (відділу освіти, Краївщинського НВК, Зубринської ЗОШ, Хорошівської гімназії) – 112,0 тис.грн.;

     Придбано  шкільний  автобус  вартість якого  1 млн. 851 тис. грн (70%  з державного бюджету та  30%  за рахунок  власних  доходів ( 540, 0 тис. грн.). Також у 2019 році планується для організації  підвозу учнів   придбати    ще     1  шкільний  автобус. 

      За  кошти  місцевого(селищного) бюджету:

    - виготовлена проектна документація «Капітальний ремонт Хорошівської гімназії в рамках концепці «Нової української школи». За результатами  проведення  процедури  торгів   вартість  виконання  робіт по об’єкту  -        35 млн. 914,6 тис.грн., в  тому  числі вартість проектно-вишукувальних робіт,  експертизи проектної документації та авторський нагляд  -  868,3 тис.грн.,  які частково профінансовано  у 2018 році,  витрати  становлять - 270,0 тис.грн.  У  2019  році   проводиться  виконання  робіт  по  об’єкту.

   -  проведено фінансування за виготовлення робочих  проектів та  проектно-кошторисних документацій  Хорошівського навчально-виховного комплексу ( шкільне та дошкільне відділення) в сумі 226,4 тис.грн.

      Перераховано кошти в обласний бюджет на придбання комп’ютерної  техніки  для закладів  освіти   - 78,9 тис.грн.

Медицина

     Пріоритетами  розвитку  галузі  є  забезпечення населення високоякісними   і доступними медичними послугами та створенням сприятливих  умов  життєдіяльності  людини .

    Первинна ланка медичної допомоги Хорошівської селищної ради  представлена комунальним некомерційним підприємством «Хорошівський Центр первинної медико-санітарної допомоги», який створено на підставі реорганізації від 23,03.2018 року шляхом перетворення з комунального закладу «Хорошівський Центр первинної медико-санітарної допомоги». У його структурі : 4 амбулаторій загальної практики сімейної медицини і 9 фельдшерських   пунктів.

      На утримання медичної галузі із селищного бюджету було виділено кошти в сумі 1 млн.117,8 тис.грн. та  надана субвенція з державного  бюджету  -         3 млн.764,9 тис.грн.

    Протягом 2018 року частина додаткової дотації з державного бюджету та медична  субвенція  передана до  Хорошівського  районного бюджету на утримання вторинної медицини , а саме для Хорошівської ЦРЛ  в сумі         11 млн. 018,1 тис.грн. Також перераховано кошти до обласного бюджету на придбання ангіографічного комплексу ( співфінансування ) згідно програми   в  сумі 95, 4 тис. грн.

     Одержано субвенцію з державного бюджету на придбання холодильників, медичного обладнання та  комп’ютерної техніки  загальна сума становить 90,8 тис.грн.

     За  рахунок   субвенції з обласного бюджету були профінансовані   видатки

 - на  заміну вікон на енергозберігаючі в Хорошівському  ЦПМСД  в сумі     300,0 тис. грн.

    Плануємо  проводити капітальний  ремонт  покрівлі  Комунального некомерційного  підприємства "Хорошівський центр первинної медико-санітарної допомоги Хорошівської селищної ради" та  санацію (реконструкцію ) будівлі АЗПСМ   в с. Рижани.

Соціальний захист

    Упродовж 2018 року спеціалістами відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення охоплено послугами 3800  найуразливіших мешканців територіальної громади, в т.ч. дітей. Відвідано  193 родини різних категорій, з них 160 в старостинських округах,  176 громадян похилого віку, які перебували у складних життєвих обставинах і потребували соціального  обслуговування  та:

   - надано 4 тони гуманітарної допомоги,  250 продуктових наборів,               30 одиниць  засобів  реабілітації  для осіб  з  вадами  опорно  рухового апарату за сприяння  благодійної організації «Світло на сході» , які з доброчинною  місією  прибули  зі  Швейцарії,  церкви ЄХБ (Прокопчука В.А.), міжнародного благодійного фонду «Відкрите серце» за сприяння  Народного  Депутата  України  П.Дзюблика;

   - близько тисячі дітей цільових категорій сімей отримали новорічні подарунки;

   - оформлено документи для 19 сімей та одиноких громадян на отримання матеріальної  допомоги  від  депутатів  різного  рівня  та  селищної ради.

     На виконання Регіональної (комплексної) цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування  та осіб з їх числа  придбано   як соціальне  житло дві квартири, вартість придбання  становить  -  451,125 тис.грн.

      За рахунок виділених коштів :

  •  субвенція з обласного бюджету  в  розмірі 100,0 тис. грн.;
  •  субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання   
  •  соціального житла для дітей сиріт, осіб з їх числа – 251,125 тис.грн ,;
  •  співфінансування  селищної  ради  становить 100,0 тис. грн. 

     Відповідно до програми  « Про соціальний  захист  населення  на       2018-2021 роки» протягом року проводилась виплата матеріальної допомоги  громадянам , а саме :

  •  на лікування тяжкохворих;
  •  фінансова підтримка  потерпілим у випадку надзвичайних ситуацій ;
  •  учасникам бойових дій.

      Також  проводилось відшкодування в розмірі 50 %  на лікування у медичних закладах особам,  які брали участь в  АТО  Загальна сума витрат  становить  246,9  тис.грн.

    Відшкодовано 306,2 тис.грн. – за  проїзд, телекомунікаційні послуги, електроенергію   пільговим   категоріям   населення   селищної   ради..

     Завдяки  злагодженій  роботі  відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту ,соціального захисту населення  та  селищної  ради : 

 - ми  стали  учасниками  ініціативи  ЮНІСЕФ  «Громада, дружня до дітей та молоді»  з  метою  всебічного  забезпечення  інтересів  дітей  та  молоді;

- прийняли  участь  у   Міжнародному  проекті  «Громада  для  людини»  з метою   покращення   благополуччя   жіночого   населення  громади; 

- створено Службу з перевезення осіб та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно – рухового апарату та  наразі  очікуємо  спецавтомобіль від   Мінсоцполітики;

- отримано  технічну допомогу (орг. техніку) в межах реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» Мінсоцполітики спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку;

Спорт

      Підтримка  та  фінансування фізкультурно-масових заходів  проводилась  з державного  та селищного бюджетів. На умовах співфінанесування  в розмірі 50%  з сеищного бюджету та державного фінансування за рахунок бюджетної програми «Будівництво футбольних  полів зі штучним  покриттям  в  регіонах України» виконуються роботи по проекту  в с. Рижани. Планується і  надалі  проводити  будівництво спортивних  майданчиків  зі  штучним  покриттям  в  с.Краївщина та  с.Зубринка.

     В умовах об`єднаних територіальних громад поступово набуває розвитку спорт:

  - команда  Хорошівського ДЮСШ стала переможцем чемпіонату України з фут.залу;

 -  Сколобівський старостинський округ посів  5  місце  в  обласних змаганнях  «Краще  спортивнее  село  Житомирщини»;

 - команда  ветеранів  з  баскетболу  посіла  2  місце  в  обласному  чемпіонаті;

- до Дня захисника України започатковані та проведені спортивні змагання «Козацькі забави» за участю спортсменів Хорошева та старостинських округів;

- Хорошівська селищна рада посіла 6 місце в  літніх сільских спортивних іграх Житомирщини.

Культура

    Селищна рада не стоїть осторонь підтримки та розвитку культури. Жоден культурно-масовий захід в нашому селищі не проводиться без концертних програм за  підтримки  селищної  ради.

   Пріоритетними напрямками діяльності в структурних підрозділах галузі культури Хорошівської ОТГ і надалі залишається – розвиток духовної культури громади, організація дозвілля населення, естетичне виховання дітей.

      За  рахунок    субвенції з обласного бюджету були профінансовані   наступні заходи по закладах культури , а саме :

  • для Хорошівського  будинку  культури профінансовано на :
  1. придбання теплогенератора для Хорошівського Будинку культури –      100,0 тис. грн.;
  2. (частково профінансовано) на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт покрівлі Хорошівського  будинку  культури  в  сумі  70,0 тис. грн.;
  • для  Грушківського  будинку  культури:
  1. проведено поточний ремонт (ремонт даху, придбання матеріалів та встановлення відливів)   -   86,0 тис.грн.;
  2. придбано акустичну систему, світлове освітлення, світильників в читальний  зал    загальна  вартість  становить   27,0 тис.грн.

   Також кошти надійшли на заміну вікон та дверей на металопластикові в с. Сколобові – 45,0 тис.грн. та на придбання концертних костюмів для Знам’янського   клубу  – 10,0 тис.грн.

      Крім того  за рахунок коштів з  обласного бюджету було  проведено ремонт приміщення Хорошівського народного музею-філіалу історії району  на суму 25, 6 тис.грн.

      Одержано субвенцію з державного бюджету:

  •    на придбання проектору з екраном  для  Грушківського  будинку   культури  15,5  тис.грн. 
  •  на придбання меблів для Хорошівської  бібліотеки  –  11,6 тис.грн.
  •  звукового обладнання для клубу- філіалу у с.Краївщина  - 20,0тис.грн. 

       Планується проводити капітальний ремонт покрівлі Хорошівського Будинку культури.

Охорона навколишнього природного середовища

   На виготовлення проектно-вишукувальної документації по об’єкту «Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного  стану річки  Ірша  в адміністративно - територіальних межах с.Рижани (кап.ремонт)»  виділено кошти в сумі  148, 2 тис. грн.

Вартість робіт    -    5600,00 тис.грн.

Виготовляється проект   прогнозовано   -     6453,07 тис.грн.

   Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану р. Ірша в адміністративно-територіальних межах смт. Хорошів

   Одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва є надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання молодняка  ВРХ  у  розмірі  до  2,5 тис. грн.  за  вирощування телят до року.               

     До 11 старостинських округів та Хорошівської селищної ради для отримання дотації за утримання молодняку ВРХ власники, які проживають на території нашої громади подавали копії  відповідних документів для отримання  коштів. У 2018 році звернулися 266 осіб яким були перераховані  кошти  спеціальної  бюджетної  дотацій  в сумі 610,3 тис.грн.      

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь