День людей похилого віку

Дата: 01.10.2018 19:10
Кількість переглядів: 872

       Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана.

       Цей день – не лише можливість нагадати всім про  обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Ми маємо замислюватися над тим, хто ж такі особи похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. А ще - це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму.

       В Україні кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста  їх частина самотні люди, яким потрібна допомога в повсякденному житті.

       Відділом сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради постійно проводиться обстеження матеріально-побутових умов проживання вище вказаної категорії громадян для надання їм всебічної підтримки та допомоги. А на передодні свята  були розміщені в людних місцях, установах рекламні оголошення про відзначення цього особливого дня та  проведені заходи:

      диспут на тему «Поспішайте робити добро» (за участю соціальних робітників);

     благодійні акції « Живе одинока людина», «І осінь приходить до всіх», «Милосердя – повинність чи стан душі» ( за співучасті навчальних закладів старостинських округів, медпрацівників, приватних підприємців).

      В ході акцій громадяни похилого віку, ветерани війни та праці отримали необхідну медичну допомогу та увагу з боку в.о.старост, соціальних робітників. Їм роз’яснювалися можливості отримання соціальної допомоги, кожен отримав інформаційну довідку, куди можна звернутися в разі потреби. Оскільки відділ освіти Хорошівської селищної ради теж долучився до заходів, то учні відвідали своїх стареньких рідних та близьких, допомогли у веденні домашнього господарства, впорядкування дворів, присадибних ділянок.

      Приватними підприємцями були вручені подарунки підопічним відділу, їх наразі обслуговується 132 чол..        

Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Побажаємо їм миру, добра, радості, довголіття. І давайте разом робити все, щоб вони щоденно відчували повагу, і турботу, і не втрачали суспільної активності.

Соціальний працівник Н.А.Якубенко

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь