Як подолати домашнє насильство

Дата: 27.09.2018 15:15
Кількість переглядів: 808

Як подолати домашнє насильство

...таким було ключове завдання тренінгу, в якому взяла участь начальник відділу сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Н.Осадчук.

Тренінг проводила психолог, керівник обласної асоціації працівників соціальної сфери Вероніка Мишківська. Вона акцентувала увагу учасників (а це - педагоги, працівники установ та організацій дотичних до роботи з сім’ями, активні жінки – пенсіонери, працівники поліції) до практичного вирішення проблем насильства в громаді, до активного інформування населення щодо упередження домашнього насильства, захисту прав постраждалих осіб.

У практичній роботі з жінками, дітьми  факти домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, на жаль, мають місце і боротися з цим явищем, хоча і непросто, однак, необхідно - як зазначила у виступі Н.Осадчук. До тих пір, коли жінка підтримуватиме стереотипи чоловіка, що він чоловік і цим все сказано, коли не заявлятиме про свою гідність, замовчуватиме факти знущань – побороти сімейне насильство буде тяжко, а ще тяжче буде захистити власних дітей та виховати у них почуття несприйняття таких ганебних явищ.

І ось тепер вступив у силу Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», одним із важливих моментів якого є  спеціальні заходи для захисту від кривдника – це і заборона на певний термін проживати йому в сім’ї, спілкуватися з тими, кого ображав, крім адмінвідповідальності, наступає для нього і кримінальна, направлення кривдника на проходження спеціальних програм для виправлення поведінки.

Загалом, заняття в черговий раз активізувало посадовців, активних жінок до роботи у сфері захисту жінки, дитини, пропаганди сімейних цінностей.

Кучер О.В., заступник начальника відділу

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь