ЩОБ КАНІКУЛИ БУЛИ БЕЗПЕЧНІ!

Дата: 17.07.2018 14:03
Кількість переглядів: 714

           Фото без опису

           Канікули! Літо! Відпочинок! Пора довгоочікувана і благодатна. Але, тим не менше, саме в період літніх канікул наших дітей підстерігає безліч небезпек. Нескінченні травми від падінь з велосипедів, роликів, гойдалок, садна, отримані на футбольному полі чи спортивному майданчику, — з цими можливими наслідками здорового способу життя ми ще якось готові змиритися. І навіть синці після дружніх спарингів з однолітками ще не найстрашніше.

           Велика кількість вільного часу та відсутність батьківського нагляду — ось ця гримуча суміш, яка не завжди йде на користь дітям. Мимоволі замислишся: «Чи варто розслаблятися в пору канікул, в цей час — такий веселий і небезпечний?»  Практично скрізь  дитина може наражаютися  на небезпеку  — удома, в під’їзді, на вулиці, у дворі, парку і ще в 1000 інших місць. Тому, щоб звести до мінімуму ризик для життя  дитини, необхідно своєчасно замислитися над питанням створення безпеки.   Варто пам’ятати, що діти дуже хороші наслідувачі, і наші особисті звички, що стосуються забезпечення безпеки (закривання вікон і дверей, способи уникнути конфліктних ситуацій і «небезпечних» місць, дотримання правил дорожнього руху та пожежної безпеки) надають подвійну послугу, зберігаючи благополуччя  родин  і формуючи у дитини навички забезпечення особистої безпеки.

           З приходом сонячної погоди мешканці нашого селища намагаються вибратися з сім’ями на природу. На жаль, ці «вилазки» не завжди закінчуються приємними спогадами. Слід не забувати про те, що біля річки батьки не повинні залишати дітей самих. На прогулянці не можна випускати дітей з виду. Дитяча цікавість бере гору над інстинктом самозбереження і призводить до незворотних наслідків.

           Треба пам’ятати, що діти повинні знати необхідні номери телефонів: батьків, пожежних-рятувальників, міліції, швидкої допомоги.

Діти повинні розуміти, що з приходом канікул не  настає повна свобода дій в проведенні власного дозвілля. Батькам необхідно здійснювати обережний контроль над дітьми: давати завдання читати, малювати, писати, прибирати свої речі.  За можливості відправляти дітей  до бабусь,  в табори.  

          Відділ сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення   щорічно влітку проводить інформаційно - просвітницьку акцію «Безпечні канікули», з метою упередження нещасних випадків та травматизму серед дітей, формування безпечної поведінки.  Так, надіслані листи

- в.о.старост щодо упередження  трагічних випадків  дітей влітку;

 -батькам, які опинились у складних життєвих обставинах про відповідальність за життя та здоров’я власних дітей, контролю за їх поведінкою, належного догляду за ними, організацію ними безпечного та корисного відпочинку для дітей.  Систематично здійснюється відвідування сімей цільових категорій, проводяться бесіди із членами родин щодо безпечної поведінки з вогнем, на дорозі, біля відкритих водоймищ та ін.. На дитячих майданчиках в смт. Хорошів спеціалісти  розповсюджували листівки щодо упередження нещасних випадків, травматизму та залучення батьків до ремонту майданчиків.

         Спільно із суб’єктами соціальної роботи відділ проводить профілактичні рейди  у вечірній час в місцях відпочинку  дітей та молоді.

          Подбаймо разом, щоб канікули для дітей проходили весело, корисно, а головне  безпечно.

 

Уповноважений представник із захисту прав дітей Семеній О.І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь