Пошук

Зміни в наданні субсидій

Дата: 25.07.2017 14:27
Кількість переглядів: 1124

Фото без описуЗміни в наданні субсидій

            Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ) субсидія призначається з місяця звернення до кінця опалювального періоду окремо на неопалювальний та опалювальний періоди. Постановою №300 від 26.04.2017р встановлено, що розмір субсидії на  опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

          Для громадян, які отримували субсидію в опалювальний період на наступний термін субсидія призначається без звернень громадян (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання твердого палива та скрапленого газу). Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення (УПСЗН) райдержадміністрації по запитах до відповідних установ та організацій збирається вся інформація необхідна для призначення субсидії.     

           У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається. Якщо протягом двох місяців громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії.

          Особа, що не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період повідомляє УПСЗН та подає відповідні підтвердні документи для проведення перерахунку субсидії в межах строку призначення.

        У разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні не нараховуються.

        Соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, згідно яких розраховується субсидія, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

       Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати управління праці та соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств – виробників/виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг вартістю більше 50 тис. грн. одноразово, шляхом подання відповідних документів. У разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб подаються також нові заява  та декларація.

       На виконання Постанови КМ № 319 від 27.04.2016р. в редакції постанови КМ №300 від 26.04.2017р.  після закінчення опалювального сезону невикористана сума субсидії для відшкодування витрат на централізоване водопостачання, послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення повертаються підприємством-виробником / виконавцем  такої послуги до бюджету в повному обсязі. «Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення » затверджено постановою КМУ від 23.08.2016 р №534.

          До УПСЗН та на урядову «гарячу лінію» масово почали звертатись отримувачі субсидії на електроопалення  так, як в квитанціях РЕМу за червень 2017 року отримали великі суми заборгованості за електроенергію. Для уточнення інформації наданої в квитанціях за оплату житлово-комунальних послуг необхідно звертатися до організації, яка надає дані послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь