Нащадок роду Терещенків хоче відродити коноплярство у Житомирській області й планує створити найбільшу в Європі плантацію

Дата: 14.02.2023 16:14
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

У Хорошівській громаді Житомирської області створять плантацію промислових конопель, яка стане найбільшою в Європі.

Про це 13 лютого на своїй Facebook-сторінці повідомив українсько-французький підприємець Мішель Терещенко.

«У понеділок, 13 лютого 2023 року, на зустрічі під керівництвом військової адміністрації Житомирської області, пана Віталія Бученка, в оточенні його заступників та голови Хорошівської громади, пана Володимира Столярчука, за нашою ініціативою, народився «MA'RIJANNI HEMP INDUSTRIAL PARK», – написав Мішель Терещенко.

Зазначається, що йдеться про перетворення старого льонозаводу в селі Рижани на сучасний кластер з вирощування та переробки технічних конопель.

«Це дуже гарний проєкт, який сприятиме відбудові та європейській інтеграції України, що створить альтернативу постачанню з Китаю. Це дозволить відродити традицію текстильної коноплі в Житомирі та Європі», – певен підприємець.

Він додає, що навколо заводу з дефібрації буде створено індустріальний парк для всіх українських підприємців, які хочуть приїхати і працювати на конопляних продуктах на місці, будучи впевненими в хорошому забезпеченні основною сировиною.

«Малі та великі компанії у сфері текстилю, упаковки та біологічно розкладних рушників, якісного паперу, ізоляційних та будівельних матеріалів, нетканих матраців, агроволокна або пелет з біомаси, очікуються та вітаються. Ви дізнаєтесь більше найближчими днями», – обіцяє підприємець.

Мішель Терещенко акцентує: 13 лютого залишиться ювілейною датою створення найбільшої в Європі плантації промислових конопель, яка буде в Україні.

Як відомо, Мішель Терещенко – підприємець, нащадок роду українських промисловців і меценатів Терещенків. Підприємець, зокрема, відроджує в Україні льонарство.

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2020 року у Верховній раді був зареєстрований законопроєкт №4553 про узаконення коноплі в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості. Серед авторів проєкту – народний депутат від Житомирської області Богдан Кицак (фракція партії «Слуга народу», обраний по Бердичівському округу №63).

Житомир.info


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь