Контрактна служба в Україні

Дата: 06.07.2016 10:25
Кількість переглядів: 1053

     У час, коли на сході України триває антитерористична операція, особливо актуальним стало питання військової служби. Для захисту кордонів нашої країни від збройних нападів агресора Українська армія зміцнилась та виросла, тож пропонує військовослужбовцям значно кращі умови проходження військової служби. Серед нововведень – збільшення військовослужбовців-контрактників у лавах Збройних сил України, підвищення заробітної плати військовослужбовцям та збільшення соціальних гарантій.

     У січні місяці 2016 року керівництвом держави було прийнято рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців. Для солдатів, стрільців, базове грошове забезпечення становить 7 ООО грн , які служать в зоні АТО – 10 300 грн.

     На військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу приймаються:

  • громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби;
  • військовозобов’язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою;
  • військовослужбовці, які проходять строкову військову службу;
  • військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

     Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 40 років. Разом з тим, громадяни України, які не досягли граничного віку перебування в запасі (для чоловіків – 60 років, для жінок – 50 років), у разі настання особливого періоду можуть бути прийняті на військову службу за контрактом.

     Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

  • стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками та показниками профвідбору;
  • фізична підготовленість та психологічна стійкість кандидата на військову службу;
  • загальноосвітній рівень;
  • мотивація до військової служби;
  • рівень сформованості ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.

     Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу мають право на наступні пільги:

  1. Гарантоване грошове забезпечення складає від 7 000. грн., щорічно виплачується матеріальна допомога на соціально-побутові потреби.
  2. Речове забезпечення у відповідності до визначених норм;
  3. Соціальні гарантії:
  4. Безкоштовна медична допомога військовослужбовцю та членам його сім’ї;
  5. право на санаторно-курортне лікування.
  6. Щорічна відпустка від 30 до 45 календарних днів зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
  7. Можливість отримання безкоштовного житла за рахунок держави та отримання компенсації за оренду житла.
  8. Можливість отримання первинного офіцерського звання.
  9. Вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років.
  10. Можливість отримання вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр” у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) за рахунок держави.
  11. Один раз на рік військовослужбовцю надається:
  • матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі 14 місячних заробітних плат (на підставі відповідних підтверджуючих документів)
  • грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.
  • У разі виконання завдання в зоні проведення антитерористичної операції передбачені додаткові грошові винагороди.

     За працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.

Вступайте до лав Збройних Сил України!

     Для проходження військової служби за контрактом в Збройних силах України запрошуємо всіх охочих громадян району до Володарсько-Волинського районного військового комісаріату, за адресою: смт. Хорошів, вул.. Героїв України.

Селищний голова                                                                                                                   В. В. Столярчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь