МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ СВІТ - БЕЗ НАСИЛЬСТВА

Дата: 21.09.2017 15:06
Кількість переглядів: 2192

                                                         Фото без опису

Насильство в сім’ї-серйозна  і поширена проблема в світі. Воно впливає на життя дітей і підлітків: третина дітей в Україні щороку спостерігають акти насильства в сім’ї. Діти матерів, що зазнали знущань, у шість разів частіше намагаються покінчити життя самогубством, а 50% таких дітей мають схильності до вживання наркотиків й алкоголю.

Самі діти, які зазнають жорстокого поводження і насильства, звертаються за психологічною  допомогою вкрай рідко. А ось на «вулицю» вони тікають все частіше.

     На жаль, наша громада не виняток у даному питанню. Якщо факти насильства чи жорстокого поводження з дітьми офіційно не            зареєстровані, то лише через не знання жертви куди звернутися, її вік, або небажання з певних причин розголошувати власну біду.

Відвідуючи родини ми іноді зустрічаємося з певними видами жорстокого поводження з дітьми - залишені без нагляду, відсутність продуктів харчування або обмежена їх кількість, відсутність або недостатність сезонного одягу, відмова батьків від належного лікування дітей тощо. Зазвичай, організовується робота за тісної підтримки соціальних партнерів щодо вирішення виявлених проблем, але ж не таємниця, що діти замовчують факти побиття батьками, образ, звісно, мовчать і про негативні явища серед однолітків чи старших...

Ось тому, щоб забезпечити  ефективну взаємодію структурних підрозділів та посадових осіб місцевого самоврядування при в     иявленні дітей, які зазнають жорстокого поводження або загрози їхньому життю чи здоров’ю, здійснення комплексних заходів щодо захисту таких дітей, забезпечення їх прав та інтересів, 21 вересня у відділі сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення відбулася нарада за участю відділу освіти Хорошівської селищної ради (Шарненкова Т.О.), ЦПМСД (Стецюк П.І.), ЦРЛ (Демянчук А.А.), секретаря виконкому Головач Л.В.. Під час наради активно обговорювалися питання щодо порядку взаємодії з упередження жорстокого поводження з дітьми, опрацьовувалися норми законодавства для кожної установи, яка опікується сім’ями та дітьми.

Зрозуміло, що жодна нарада не вирішить проблеми, проте скоординовані дії щодо виявлення фактів жорстокого поводження,       упередження негативних явищ, раннього виявлення сімейного неблагополуччя – все це дасть змогу активізувати роботу на шляху захисту прав та інтересів дітей.

За результатами наради прийнято виконання спільне рішення:

 

1. Взаємоінформування протягом доби;

2.Відвідування постраждалої дитини (або де існує загроза) за місцем проживання;

3.Колегіальне обговорення шляхів вирішення проблеми;

4.Організація роботи з постраждалими та кривдниками;

5.Розповсюдження соціальної реклами, спрямованої на запобігання насильства та жорстокого поводження з дітьми;

6.Інформування про можливість отримання допомоги;

7.Проведення спільних рейдів – перевірок: місць відпочинку, сімей з дітьми;

8.Проведення інформаційно – просвітницьких індивідуальних та групових заходів для дітей, батьків,  спрямованих на упередження жорстокої поведінки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь