Про звернення депутатів Хорошівської селищної ради до Хорошівської районної ради щодо передачі в оренду приміщення для архівної установи -Хорошівської селищної ради в якому розміщувалась місцева архівна установа «Трудовий архів району»

Дата: 26.02.2018 11:41
Кількість переглядів: 1195

Фото без опису

УКРАЇНА

ХОРОШІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 Р І Ш Е Н Н Я

 Одинадцята  сесія восьмого  скликання

 

21.02.18  № 277

                                                                              

                                                             

Про звернення депутатів Хорошівської селищної ради

до Хорошівської районної ради щодо передачі в оренду приміщення

для архівної установи -Хорошівської селищної ради в якому

розміщувалась місцева архівна установа «Трудовий архів району»

 

     Відповідно до ч. 1 ст. 26  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 65 Регламенту роботи Хорошівської селищної ради, рекомендації постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики і законності від 21.02.18, селищна рада

      ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення депутатів Хорошівської селищної ради  Житомирської області до Хорошівської районної ради щодо передачі в оренду приміщення для архівної установи Хорошівської селищної ради в якому розміщувалась місцева архівна установа «Трудовий архів району»  (додається).

2. Направити звернення до Хорошівської районної ради.

 

Селищний голова                                                                             В.В. Столярчук

 

 

     Звернення депутатів Хорошівської селищної ради Житомирської області до Хорошівської районної ради щодо передачі в оренду приміщення для архівної установи Хорошівської селищної ради в якому розміщувалась місцева архівна установа «Трудовий архів району»

     Хорошівська районна рада своїм листом від 01.08.17 №01-15/235 запропонувала прийняти із спільної власності територіальних громад сіл, селищ району у комунальну власність Хорошівської селищної ради місцеву архівну установу «Трудовий архів району», а також рухоме майно та малоцінний інвентар, закріплений за даною установою. Приміщення, в якому знаходиться архів, до передачі не пропонувалось.

       Відповідно до ст. 2 Закону України «Про передачу об'єктів права державної  та комунальної власності» - об'єктами передачі є цілісні  майнові  комплекси, нерухоме  майно,  а установи не є майном і не передаються як власність. Селищна рада не може приймати у своє оперативне управління районні установи а тим більше фінансувати витрати інших територіальнх громад.

       Розглянувши вищевикледене звернення, Хорошівська селищна рада своїм рішенням від 07.09.17 №189 вирішила:

1.Визнати недоцільним прийняття в комунальну власність  Хорошівської  територіальної громади місцевої архівної установи «Трудовий архів району» в звязку з неготовністю інших об’єднаних громад району підписати договір про співробітництво та пайової участі у фінансуванні даної установи  на взаємовигідних для всіх сторін умовах.

 2.Погодитись на підписання договору про співробітництво між Хорошівською районною та Хорошівською селищною радою для співфінансування місцевої архівної установи «Трудовий архів району».

     Після ліквідації в кінці  2017 року  місцевої архівної установи «Трудовий архів району», рішенням Хорошівської селищної ради від 16.11.17 №226 створено Архівну установу Хорошівської селищної ради та затверджено її Положення. Дану установу зареєстровано  09.02.2018 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

     На розгляд сесії Хорошівської районної ради було направлено рішення виконавчого комітету селищної ради від 20.12.17 № 236 щодо прийняття справ з місцевої архівної установи «Трудовий архів району». В даному рішенні беручи до уваги, що в цій установі близько 60% архівних справ відноситься до Хорошівської селищної ради, виконавчий комітет селищної ради звернувся із клопотанням до Хорошівської районної ради про виділення в оренду приміщення існуючого «Трудового архіву району» разом із оргтехнікою, меблями та стелажами. Дане питання в порядок денний попередньої сесії  Хорошівської районної ради не було включене і рішення  не приймалося.

       Станом на 21.02.2018 року до Архівної утанови селищної ради  поступило і знаходяться на розгляді 33 заяви від громадян, щодо надання архівних даних про отримані доходи за попередні періоди роботи. Термін надання відповіді на першу заяву спливає 04 березня 2018 року.

        До Хорошівської селищної ради звернулись Новоборівська селищна та Топорищенська сільська ради з проханням про можливість спільного утримання на дольовій участі архівної установи на базі ліквідованого «Трудового архіву району»(копії звернень додаються) в тому ж приміщенні яке паспортизоване та відповідає вимогам Положення про умови зберігання документів Національного архівного фонду, затвердженого Наказом міністерства юстиції України 02.03.2015  № 296/5. Фінансування на дольовій участі іншими селищними та сільськими радами Архівної установи Хорошівської селищної ради  передбачено п. 3 Положення  про дану установу.

      Державний архів Житомирської області своїм листом  до голови Хорошівської районної ради  Ющенка А.П. від 06.02.18 №07-12/113 вважає за доцільне – передати в оренду  Хорошівській селищній раді приміщення, яке займав ліквідований «Трудовий архів району», що значно пришвидшить розв’язання створеної ситуації, унеможливить виникненню випадків втрати документів при їх переміщенні.

       Враховуючи вищевикладене та те, що спільний архівний фонд трьох громад складає 90%, йде масове звернення громадян з вимогою надання архівних копій,  просимо розглянути нагальне питання «Про виділення в оренду Хорошівській селищній раді приміщення ліквідованого «Трудового архіву району» разом із стелажами» та допуску приймальної комісії до архівних матеріалів -  на позачергову сесію Хорошівської районної ради.

      Звернення прийнято на одинадцятій сесії Хорошівської селищної ради восьмого скликання 21 лютого 2018 року, рішення № 224

        За дорученням депутатів Хорошівської селищної ради

Селищний голова                                                                             В.В.Столярчук

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь